• Opština raspisala tri javna poziva za finansiranje godišnjih programa

  Opština Sečanj raspisala je tri javna poziva za finansiranje godišnjih programa za 2021. godinu, i to udruženja i amaterskih kulturno-umetničkih društava, zatim crkava i verskih zajednica, kao i onih iz oblasti sporta.   Podrška lokalnim sportskim organizacijama, udruženjima i savezima, po konkursu, planirana je u iznosu od 11 miliona dinara. Za podršku predškolskom i školskom […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Opština raspisala tri javna poziva za finansiranje godišnjih programa

  Opština Sečanj raspisala je tri javna poziva za finansiranje godišnjih programa za 2021. godinu, i to udruženja i amaterskih kulturno-umetničkih društava, zatim crkava i verskih zajednica, kao i onih iz oblasti sporta.

   

  Podrška lokalnim sportskim organizacijama, udruženjima i savezima, po konkursu, planirana je u iznosu od 11 miliona dinara. Za podršku predškolskom i školskom sportu izdvojeno je 200.000 dinara. Uslovi za konkurisanje su da sportske organizacije imaju status pravnog lica sa sedištem na teritoriji opštine Sečanj, kao i da tu sprovode trenažni proces i stručni rad.

   

  Bitna napomena je da podnosioci svoje godišnje programe dostavljaju Sportskom savezu opštine Sečanj, koji odlučuje, utvrđuje ih i prosleđuje opštini na dalje razmatranje i usvajanje.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Održana još jedna “Štukijada” u Krajišniku, uhvaćeno 57 štuka (Foto)

   

  Rok za podnošenje prijava na ovaj javni poziv je 1. februar. Dodatne informacije o ovom konkursu mogu se dobiti u sedištu Sportskog saveza opštine Sečanj.

   

  Opština pomaže i rad kulturno-umetničkih društava

   

  Na konkursu za sufinansiranje programskih aktivnosti i projekata udruženja i amaterskih kulturno-umetničkih društava, za podršku Crvenom krstu predviđeno je 2,5 miliona dinara. Za promociju preduzetništva planirano je 800.000, a za usluge protivpožarne zaštite pola miliona dinara. Za promociju turističke ponude iznos je ravno milion dinara. Za jačanje kulturne produkcije i umetničkog stvaralaštva predviđeno je najviše novca, i to 8,5 miliona. Podrška osobama sa invaliditetom biće 150.000 dinara.

   

  Ovde je rok za podnošenje prijava do 10. decembra, ali se mora imati u vidu da se program mora realizovati u 2021. godini i da je otvoren do utroška sredstava. Više informacija o ovom konkursu zainteresovani mogu dobiti u opštinskom Odeljenju za budžet.

   

  I rok za učešće na konkursu za raspodelu sredstava crkvama i verskim zajednicama za programske aktivnosti u 2021. godini je 10. decembar. Prijave na konkurs dostavljaju se Odeljenju za društvene delatnosti Opštine Sečanj.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat