• Opština Nova Crnja će i ove godine stipendirati srednjoškolce i studente

  Opština Nova Crnja će i ove godine stipendirati srednjoškolce i studente sa svoje teritorije, kao i dodeliti jednokratnu finansijsku pomoć onima koji su slabijeg materijalnog stanja.   Stipendije za srednjoškolce iznose 8.100 a za studente 13.000 dinara i isplaćuju se deset meseci. Jednokratna finansijska pomoć za srednjoškolce iznosi 25.000 a za studente 30.000 dinara.   […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Opština Nova Crnja će i ove godine stipendirati srednjoškolce i studente

  Opština Nova Crnja će i ove godine stipendirati srednjoškolce i studente sa svoje teritorije, kao i dodeliti jednokratnu finansijsku pomoć onima koji su slabijeg materijalnog stanja.

   

  Stipendije za srednjoškolce iznose 8.100 a za studente 13.000 dinara i isplaćuju se deset meseci. Jednokratna finansijska pomoć za srednjoškolce iznosi 25.000 a za studente 30.000 dinara.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Hvala vam na svemu! Prošle godine u lokalnu zajednicu utkali 52.500 volonterskih sati

   

  Uslovi za srednjoškolce su da je učenik prvog razreda nosilac diplome „Vuk Karadžić“ ili da je od petog do osmog razreda osnovne škole postigao odličan opšti uspeh od 4,80 do 5,00, kao i da je učenik od drugog do četvrtog razreda srednje škole u svim prethodno završenim razredima srednje škole postigao odličan opšti uspeh od 4,50 do 5,00.

   

  Uslovi za studente su da je student prve godine prvog stepena studija na budžetu Republike Srbije, nosilac diplome „Vuk Karadžić“ za uspeh ostvaren u srednjoj školi odnosno da je od prvog do četvrtog razreda srednje škole postigao odličan opšti uspeh od 4.80 do 5,00. Za studente druge ili viših godina uslov je da im je prosečna ocena najmanje 8,50.

   

  Uslov za jednokratnu finansijsku pomoć je da su učenici i studenti iz porodica u kojima je prosek primanja po članu domaćinstva ispod 30 odsto prosečne neto zarade u Srbiji. Da bi ostvarili pravo na pomoć, srednjoškolci moraju u školi ostvariti najmanje vrlo dobar uspeh, a studenti imati prosečnu ocenu najmanje 7,00.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Konkurs je otvoren do 27. januara, objavila je Opština Nova Crnja.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat