• OMLADINO, SAZNAJ: Kako izgleda svet gejminga

  NOVI BEČEJ – Realni susreti u okviru programa „Profesionalne orijenatacije“, odnosno Karijernog info centra (KIC), koji sprovodi Kancelarija za mlade opštine Novi Bečej, u saradnji sa udruženjem „Centar Inventiva“ i Ministarstvom omladine i sporta, uspešno su realizovani proteklih nekoliko nedelja. U razgovoru sa ekspertima različitih profesija, osnovnoškolci i srednjoškolci imali su priliku da se bliže […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  NOVI BEČEJ – Realni susreti u okviru programa „Profesionalne orijenatacije“, odnosno Karijernog info centra (KIC), koji sprovodi Kancelarija za mlade opštine Novi Bečej, u saradnji sa udruženjem „Centar Inventiva“ i Ministarstvom omladine i sporta, uspešno su realizovani proteklih nekoliko nedelja.

  Mladi radnici EIPIX-a na poslu
  Mladi radnici EIPIX-a na poslu

  U razgovoru sa ekspertima različitih profesija, osnovnoškolci i srednjoškolci imali su priliku da se bliže upoznaju sa zanimanjima koja su sami birali, u okviru ranije sprovedene ankete.

  – U prethodnih nekoliko nedelja mladima smo predstavili policajce, doktore, veterinare, defektologe i druga zanimanja. Ovi realni susreti bili su veoma posećeni – ističe koordinator novobečejske Kancelarije za mlade Dejan Vuletaš.

  Na poslednjem susretu omladinci su mogli da se pobliže upoznaju sa atraktivnim zanimanjima programera i grafičkog dizajnera. Svoj posao predstavili su zaposleni u programerskoj kompaniji „EIPIX Entertainment“ iz Novog Sada, koja se već deset godina bavi razvijanjem video igara.

  Kako izgleda raditi u industriji zabave i koristiti najnoviju tehnologiju, kakav je radni dan programera ili grafičkog dizajnera, čiji je posao da stvara interaktivne svetove, objasnile su Tara Džankić, lead 2D artist, i Tatjana Savić, lead premium programmer.

  – Pošto je gejming nova industrija koja se tek probija na scenu, mnogo je mladih i kreativnih ljudi zainteresovanih za ovaj posao. On je vrlo dinamičan i omogućava vam da uvek naučite nešto novo. A, povrh svega, čovek zahvaljujući ovom poslu ceo život igraju igrice – objašnjavaju Tara i Tatjana.

  Kancelarija za mlade opštine Novi Bečej uskoro će i organizovati posetu srednjoškolaca kompaniji „EIPIX“, gde će na licu mesta moći da vide programere i grafičke dizajnere i šta je to što podrazumeva posao u jednoj programerskoj kući koja se bavi industrijom zabave.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat