• Odmiče izgradnja biciklističke staze duž Begeja (Foto)

  U okviru projekta „Revitalizacija navigacione infrastrukture na Begeju“ ovih dana se izvode radovi na izgradnji biciklističke staze od Kleka do granice sa Rumunijom. Radovi su vredni gotovo dva miliona evra.   Staza će biti izgrađena duž nasipa na kanalu Begej, a koristiće se i za prolazak mašina i inspekciju.   Ovo je poslednja faza izgradnje […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Odmiče izgradnja biciklističke staze duž Begeja (Foto)

  U okviru projekta „Revitalizacija navigacione infrastrukture na Begeju“ ovih dana se izvode radovi na izgradnji biciklističke staze od Kleka do granice sa Rumunijom. Radovi su vredni gotovo dva miliona evra.

   

  Staza će biti izgrađena duž nasipa na kanalu Begej, a koristiće se i za prolazak mašina i inspekciju.

   

  Ovo je poslednja faza izgradnje biciklističke staze koja kreće od Zrenjanina i završava se u Temišvaru, ukupne dužine 75 kilometara. Panirano je da radovi budu gotovi u septembru ove godine.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Rasprava: Kako će nova biogasna elektrana uticati na životnu sredinu

   

  izgradnja biciklističke staze
  Foto: JVP „Vode Vojvodine“

   

  Ovaj projekat, osim izgradnje dvonamenske staze, obuhvata i sanaciju hidrotehničkih objekata u Kleku i Srpskom Itebeju, i izgradnju plutajućeg doka za privez plovnih objekata u Zrenjaninu.

   

  „Ekološki značaj ovih radova je izuzetan jer predstavlja prvi korak u rešavanju višedecenijskog problema sa veoma zagađenim sedimentom na dnu kanala, a zatim i ponovno aktiviranje plovidbe na Begeju i uspostavljanje ekološkog načina prevoza biciklima. Nakon završetka radova očekuje se razvoj turizma, biciklizma, unapređenje infrastrukture i povezivanje prekograničnog regiona kroz povećanje transporta“, kažu u JVP „Vode Vojvodine“.

   

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  1. pa šta će to onda ustvari biti, put za mehanizaciju ili biciklistička staza?

   ako bude i jedno i drugo, rok trajanja par meseci!

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat