• Objavljen izveštaj: Šta je pokazala analiza kvaliteta vazduha u Žitištu

  Opština Žitište je objavila izveštaj o kvalitetu vazduha u ovom srednjobanatskom mestu, koji je izradio Zavod za javno zdravlje Zrenjanin.   Monitoring kvaliteta ambijentalnog vazduha je obavljan u cilju određivanja stepena zagađenosti vazduha u urbanoj sredini. Za merno mesto je odabran nezaklonjen objekat, postavljen na čistini, bez visokog rastinja.   PROČITAJTE JOŠ: Putokaz ka Carskoj […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Objavljen izveštaj: Šta je pokazala analiza kvaliteta vazduha u Žitištu

  Opština Žitište je objavila izveštaj o kvalitetu vazduha u ovom srednjobanatskom mestu, koji je izradio Zavod za javno zdravlje Zrenjanin.

   

  Monitoring kvaliteta ambijentalnog vazduha je obavljan u cilju određivanja stepena zagađenosti vazduha u urbanoj sredini. Za merno mesto je odabran nezaklonjen objekat, postavljen na čistini, bez visokog rastinja.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Putokaz ka Carskoj bari: Nove table na državnom putu Zrenjanin – Beograd

   

  Kako je navedeno u izveštaju, merenje je obavljeno tokom juna, na mernom mestu u ulici Cara Dušana 15 u Žitištu. Praćene su koncentracije sumpor dioksida, čađi, azot dioksida, frakcije PM-10 suspendovanih čestica i teških metala u njima. Namenska merenja čađi obavljana su u zonama u okviru kojih su smešteni različiti izvori emisije zagađujućih materija koje mogu uticati štetno na zdravlje ljudi.

   

  U izveštaju je zaključeno da tokom juna nisu prekoračene propisane vrednosti ni u jednoj od ovih kategorija.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Izveštaj je dostavljen Odeljenju za privredu, urbanizam, putnu privredu stambene i komunalne poslove i zaštitu životne sredine u Žitištu.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat