• Obezbeđena sredstva za sanaciju divlje deponije u Perlezu

  Kada na tenderu bude izabran izvođač radova, meštani Perleza, sela u okolini Zrenjanina, mogu računati da će njihova divlja deponija biti sanirana.   Sredstva u iznosu od devet miliona dinara, za sanaciju deponije na obodu sela, obezbedio je Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine.   PROČITAJTE JOŠ: Osvanule nove fotke: Biciklističku stazu ipak […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Obezbeđena sredstva za sanaciju divlje deponije u Perlezu

  Kada na tenderu bude izabran izvođač radova, meštani Perleza, sela u okolini Zrenjanina, mogu računati da će njihova divlja deponija biti sanirana.

   

  Sredstva u iznosu od devet miliona dinara, za sanaciju deponije na obodu sela, obezbedio je Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Osvanule nove fotke: Biciklističku stazu ipak uništava teška mehanizacija?

   

  Perlez je samo jedno od sela na teritoriji grada Zrenjanina koje muku muči sa odlaganjem otpada.

   

  – U pitanju je deponija na obodu sela, na kojoj bi meštani trebalo da odlažu kabasti otpad, jer se u selu otpad iz domaćinstava odnosi jednom nedeljno – kaže za portal zrenjaninski.com sekretar Mesne zajednice Perlez Miloš Minić.

   

  Tako bi trebalo da bude, ali je stvarnost drugačija. Na deponiju se baca sve i svašta – i otpad animalnog porekla, i šut, granje…

   

  Sanacija za koju su obezbeđena sredstva, po mišljenju meštana, privremeno će rešiti problem. Jer, i pre nekoliko godina divlja deponija je očišćena, pa se za kratko vreme opet pretvorila u ruglo.

   

  Komunalna milicija je najavila prošle godine redovan obilazak divljih deponija i sankcionisanje onih koji otpad odlažu tamo gde mu nije mesto. Problem je što je, da bi bio kažnjen, počinioca potrebno uhvatiti na delu.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  U Perlezu, osim velike u Jamurama, postoji još nekoliko manjih divljih deponija.

   

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat