• Novi Bečej sledeće godine dobija novi kompleks zatvorenih bazena

  – Postigli smo dogovor da opština Novi Bečej finansira projektnu dokumentaciju za izgradnju otvorenog bazena, kako bismo zajednički napravili kompleks kakav zaslužuju Novobečejci – izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović nakon jučerašnjeg obilaska radova na izgradnji kompleksa zatvorenog bazena i ulica u Novom Bečeju.   Mirović je istakao da radovi napreduju predviđenom dinamikom, kao […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Novi Bečej sledeće godine dobija novi kompleks zatvorenih bazena

  – Postigli smo dogovor da opština Novi Bečej finansira projektnu dokumentaciju za izgradnju otvorenog bazena, kako bismo zajednički napravili kompleks kakav zaslužuju Novobečejci – izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović nakon jučerašnjeg obilaska radova na izgradnji kompleksa zatvorenog bazena i ulica u Novom Bečeju.

   

  Mirović je istakao da radovi napreduju predviđenom dinamikom, kao i da se očekuje da u maju ili junu bude otvoren zatvoreni bazen sa spa centrom za građane i turiste.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Otkazana tradicionalna Revija paradnih zaprega zbog afričke kuge svinja

   

  Projekat izgradnje zatvorenog bazena je vredan 553,1 milion dinara. Od toga je Pokrajinska vlada preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine izdvojila 373,1 milion dinara a ostatak je obezbedila lokalna samouprava.

   

  Predviđena je izgradnja zatvorenog bazena koji će u svom sastavu imati plivački i rekreacioni bazen, prilagođen osobama sa invaliditetom. Objekat će biti opremljen i neophodnim svlačionicama, sanitarnim čvorovima i tuševima. Biće postavljene i tribine za gledaoce, kapaciteta 80 mesta.

   

  igor mirović u novom bečeju
  Foto: Pokrajinska vlada

   

  Izgradnja i rehabilitacija kolovoza u 14 ulica

   

  Takođe, za finansiranje izgradnje i rehabilitacije kolovoza u 14 ulica u Novom Bečeju, Novom Miloševu, Kumanu i Bočaru, u dužini od ukupno 4.307 metara, iz pokrajinskog budžeta je izdvojeno ukupno 150 miliona dinara.

   

  – Tokom ove i naredne godine uradićemo sve da asfalt dođe do svake kuće. Više od sedam milijardi dinara smo ove godine izdvojili za uređenje lokalnih saobraćajnica – izjavio je Mirović.

   

  Mirović je ovom prilikom istakao da će Pokrajinska vlada finansirati i radove na rekonstrukciji škola na teritoriji Opštine Novi Bečej, iako, kako je naveo, nije bilo značajnije štete u nevremenu koje je pogodilo veći broj opština.

   

  – Potreba za investiranjem u osnovne i srednje škole je velika. Isto tako, u Domu za odrasle i starije „Sveti Vasilije Ostroški“ izgradićemo deo prostora za dnevni boravak. Ta investicija je vredna 150 miliona dinara – naveo je Mirović.

   

  Predsednik Opštine Novi Bečej Saša Maksimović je izjavio da Ulica Doža Đerđa, u dužini od 1.060 metara, dobija asfalt prvi put nakon 60 godina od kada su prve kuće napravljene.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Raspisan još jedan konkurs za posao: Potrebni vozači E kategorije

   

  – U narednom periodu, završićemo i projektnu dokumentaciju za izgradnju i rehabilitaciju još 14 ulica u našoj opštini. Taj posao završićemo uz podršku Pokrajinske vlade – izjavio je Maksimović.

   

  Obilasku radova prisustvovao je direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Miloš Maletić.

   

  igor mirović u novom bečeju
  Foto: Pokrajinska vlada

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat