• Novak Andrić iz Lazareva novi predsednik Lovačkog saveza Vojvodine

  Na nedavno održanoj izbornoj Skupštini Lovačkog saveza Vojvodine, za novog predsednika izabran je Novak Andrić iz Lazareva.   U biografskim podacima Andrića navodi se da je diplomirani pravnik, dugogodišnji član Lovačkog udruženja Grada Zrenjanina i predsednik Skupštine tog udruženja. Predsednik je i Lovačkog društva „Lazarevo“.   Za zamenika predsednika LSV izabrana je Sanja Momčilović Bognič […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Novak Andrić iz Lazareva novi predsednik Lovačkog saveza Vojvodine

  Na nedavno održanoj izbornoj Skupštini Lovačkog saveza Vojvodine, za novog predsednika izabran je Novak Andrić iz Lazareva.

   

  U biografskim podacima Andrića navodi se da je diplomirani pravnik, dugogodišnji član Lovačkog udruženja Grada Zrenjanina i predsednik Skupštine tog udruženja. Predsednik je i Lovačkog društva „Lazarevo“.

   

  Za zamenika predsednika LSV izabrana je Sanja Momčilović Bognič iz Bečeja, međunarodni kinološki sudija i predsednik Damskog kluba Bečej. Diplomirani ekonomista iz Šida Dragan Gutić izabran je za predsednika Skupštine.

   

  Izabrani su i članovi Upravnog i Nadzornog odbora, kao i Suda časti. U njima su srazmerno zastupljeni predstavnici iz Bačke, Banata i Srema.

   

  Istrajavanje na osnivačkim principima saveza

   

  Po rečima predsednika LSV Novaka Andrića, najvažniji zadaci novog rukovodstva u narednom četvorogodišnjem mandatu biće istrajavanje na osnivačkim principima saveza. To je okupljanje udruženja iz svih krajeva Vojvodine.

   

  – Aktivno učešće u izradi propisa iz oblasti lovsta, sa ciljem ostvarivanja interesa pravih lovaca i bolje budućnosti za razvoj lovstva, biće jedan od ciljeva. Pre svega se to odnosi na zaštitu divljači od loših uticaja savremene agrotehnike. Jasno je da je savremena poljoprivredna proizvodnja neminovnost. Međutim, smišljenom delatnošću i pažljivom upotrebom zaštitnih hemijskih sredstava štete na divljači bi bile znatno manje – istakao je Andrić jedan od najozbiljnijih problema savremenog lovstva.

   

  Kao jedan od primarnih ciljeva on je naveo i rešavanje problema sa štetama iz saobraćajnih nezgoda, u kojima je učestvovala divljač.

   

  Najavljeno je i da će LSV u narednom periodu sprovoditi prezentacije i edukacije na temu očuvanja boniteta divljači. Organizovaće i obuke za grupovođe i stručne pratioce. Radiće se i na pojašnjavanju procedura prilikom apliciranja za sredstva, koja su opredeljena iz fondova AP Vojvodine i resornog ministarstva.

   

  Kao važan zadatak markirano je i definisanje odnosa između Lovačkog saveza Srbije i Lovačkog saveza Vojvodine, koji su narušeni u oktobru prošle godine, prilikom održavanja izborne skupštine LSS. Toj skupštini nisu prisustvovali delegati iz LSV, odnosno nije im omogućeno da učestvuju u radu izborne Skupštine.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat