• NOVA CRNJA DOBIJA SAVREMENU MEDICINSKU OPREMU

  NOVA CRNJA – Opština Nova Crnja dobiće najsavremeniju medicinsku opremu za oftamološke preglede, u okviru projekta koji se finansira iz IPA fondova prekogranične saradnje Srbije i Rumunije, a koji sprovodi ova lokalna samouprava u partnerstvu sa Univerzitetom za medicinu i farmaciju iz Temišvara.     Vrednost projekta je 1,9 miliona evra, a tokom njegove realizacije […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  NOVA CRNJA DOBIJA SAVREMENU MEDICINSKU OPREMU

  NOVA CRNJA – Opština Nova Crnja dobiće najsavremeniju medicinsku opremu za oftamološke preglede, u okviru projekta koji se finansira iz IPA fondova prekogranične saradnje Srbije i Rumunije, a koji sprovodi ova lokalna samouprava u partnerstvu sa Univerzitetom za medicinu i farmaciju iz Temišvara.

   

  nova-crnja

   

  Vrednost projekta je 1,9 miliona evra, a tokom njegove realizacije biće odrađen skrining stanovništva iz ove banatske opštine na šećernu bolest.

   

  – Kroz sam projekat biće uspostavljen regionalni centar za oftamologiju prekograničnog regiona i obavljaće se mnogobrojne aktivnosti. Neke od njih su nabavka lasera, kamere, prateće medicinske opreme i kombi vozila za prevoz pacijenata, a biće u potpunosti i rekonstruisan deo Doma zdravlja u Srpskoj Crnji. Objekat će biti opremljen nameštajem, IT uređajima i svim onim što je potrebno da jedna ovakva ustanova funkcioniše – izjavio je koordinator projekta Darko Vukić.

   

  Projekat traje dve godine i za građane je besplatan svaki pregled, a biće i nakon pet godina od završetka projekta.

   

  Oftamolog Milena Gvero navodi da je velika stvar što će se uraditi skrining 10.000 stanovnika ove i susednih regija na šećernu bolest.

   

  – Nakon toga nastupamo mi sa oftamološkim pregledima, gde će biti sigurno obrađeno između 3.000 i 4.000 pacijenata – istakla je Gvero.

   

  Predsednik novocrnjanske opštine Pera Milankov podsetio je da je Nova Crnja među najmanjim opštinama u Srbiji, a da je u samom vrhu kada je reč o realizaciji projekata iz fondova Evropske unije.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat