• NIČE FABRIKA U KOJOJ ĆE USKORO RADITI 120 LJUDI

  SEČANJ – Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović posetio je Sečanj, gde je sa predsednikom opštine Predragom Miloševićem i njegovim saradnicima, razgovarao o zajedničkim aktivnostima koje će doprineti bržem razvoju te banatske opštine. U okviru posete, Mirović je obišao i gradilište u Sutjesci, gde je u toku izgradnja fabrike „Sveti Nikola“ za preradu voća i povrća. […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  NIČE FABRIKA U KOJOJ ĆE USKORO RADITI 120 LJUDI

  SEČANJ – Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović posetio je Sečanj, gde je sa predsednikom opštine Predragom Miloševićem i njegovim saradnicima, razgovarao o zajedničkim aktivnostima koje će doprineti bržem razvoju te banatske opštine.

  secanj-mirovic

  U okviru posete, Mirović je obišao i gradilište u Sutjesci, gde je u toku izgradnja fabrike „Sveti Nikola“ za preradu voća i povrća.

  Pokrajinski premijer je izrazio zadovoljstvo zbog toga što u opštini Sečanj niče fabrika, u kojoj će se već na proleće sledeće godine zaposliti oko 120 radnika.

  – Važno je da se ovo dešava u Banatu, i u jednoj nedovoljno razvijenoj opštini kao što je Sečanj – rekao je Mirović, dodavši da su na zajedničkoj sednici Vlade Srbije i Pokrajinske vlade, banatske, manje razvijene opštine, bile predmet zajedničkog interesovanja, te da je tada odlučeno da se mnogo više pažnje u resornim republičkim ministarstvima i pokrajinskim sekretarijatima obrati na njih.

  – Ideal je da u svakoj opštini bude po jedna fabrika poput „Svetog Nikole“. Da bi se to ostvarilo, mora mnogo da se radi. To se neće desiti „preko noći“, ali mi ćemo nastojati da zajedničkim radom nadležnih ministarstava, pokrajinske administracije i lokalnih samouprava to bude naš konačni cilj – rekao je Mirović.

  Mirović je još dodao da je sa rukovodstvom opštine Sečanj dogovoreno i da se organizuje sastanak predstavnika Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, pomenute kompanije i registrovanih poljoprivrednih proizvođača, te da im se predstave podsticajne mere namenjene intenzivnoj poljoprivrednoj proizvodnji, jer se očekuje da će „Sveti Nikola“ angažovati značajan broj poljoprivrednika od kojih će otkupljivati proizvode.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat