• Nelegalni izlov ribe naročito dolazi do izražaja za vreme posta

  Za ribočuvare Ustanove „Rezervati prirode“ iz Zrenjanina ovih dana počinje period intenzivne kontrole i nadzora ribolovnih voda Banata. Vreme posta i posnih praznika je period kada se na rekama intenzivnije obavlja nelegalni izlov ribe.   – U zakonu se ono što se kolokvijalno zove ribokrađa definiše kao pritisak na riblji fond. Vreme pred nama je period […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Nelegalni izlov ribe naročito dolazi do izražaja za vreme posta

  Za ribočuvare Ustanove „Rezervati prirode“ iz Zrenjanina ovih dana počinje period intenzivne kontrole i nadzora ribolovnih voda Banata. Vreme posta i posnih praznika je period kada se na rekama intenzivnije obavlja nelegalni izlov ribe.

   

  – U zakonu se ono što se kolokvijalno zove ribokrađa definiše kao pritisak na riblji fond. Vreme pred nama je period kada nelegalnog izlova ribe ima daleko više nego u ostalim periodima godine, tako da smo se mi organizovali da tu pojavu sprečimo koliko god je moguće. Najviše takvih slučajeva ima na Tisi – kaže za portal zrenjaninski.com Dejan Jovanov, direktor Ustanove „Rezervati prirode“.

   

  Jovanov dodaje da je nezakoniti izlov pojava velikih razmera.

   

  – Ne govorimo o dva, tri štapa, govorimo o ozbiljnom biznisu koji organizuju grupe ljudi – ističe Jovanov i dodaje da će čuvarima, kao i svake godine, po potrebi asistirati policija.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Šta će biti sa taraškom skelom: Dopis koji je uzburkao duhove u selu

   

  Ribočuvari su pre nekoliko dana dobili nove komplete zaštitne opreme i potpuno su spremni za teren. Kontrola i nadzor sprovode se i danju i noću.

   

  – Mislili smo da će pandemija smanjiti pojavu nelegalnog izlova, ali to se nije desilo – kaže Jovanov i dodaje da će ribočuvari na terenu delovati primenjujući sve epidemiološke mere zaštite.

   

  Ustanova „Rezervati prirode“ korisnik je ribolovnih voda Banata, u koje spadaju Tisa od 64. do nultog kilometra, zatim jezero Peskara, Ribolovačko carstvo kod Kikinde, Belocrkvanska jezera, Crna bara kod Kovina, Gajgerova bara kod Opova i Obradovićeva bara kod Mokrina.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat