• Najmlađi meštani Belog Blata poželeli dobrodošlicu rodama (Foto)

  Pre desetak dana stigle su prve rode u Belo Blato. To je, sa manjim odstupanjima zbog vremenskih uslova, ustaljeno vreme dolaska beloblatskih roda, koje su meštani, a naročito oni najmlađi, željno iščekivali.   I ove godine su im oni, u skladu sa tradicijom, priredili toplu dobrodošlicu. Tim povodom, đaci beloblatske škole i njihovi mentori su […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Najmlađi meštani Belog Blata poželeli dobrodošlicu rodama (Foto)

  Pre desetak dana stigle su prve rode u Belo Blato. To je, sa manjim odstupanjima zbog vremenskih uslova, ustaljeno vreme dolaska beloblatskih roda, koje su meštani, a naročito oni najmlađi, željno iščekivali.

   

  I ove godine su im oni, u skladu sa tradicijom, priredili toplu dobrodošlicu. Tim povodom, đaci beloblatske škole i njihovi mentori su organizovali baš pravi kulturno-umetnički spektakl.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Pravi se prostorni plan za Specijalni rezervat prirode „Carska bara“

   

  Maskirana i „naoružana“ toplim i iskrenim porukama, deca su prvo prošetala širim školskim prostorom, iskazujući poštovanje i divljenje rodama. A u Belom Blatu deca su posebno privržena tim dugonogim i elegantnim pticama, donosiocima lepog vremena i životnog optimizma.

   

   

  Nakon obilaska samog centra sela, gde je godinama bilo najstarije beloblatsko gnezdo, nažalost danas nepostojeće zbog požara, vesela i šarena družina se uputila u dvorište škole. Tamo je nastavljen program, sadržajno bogat i prepun emocija, poruka i priča iz života beloblatskih roda i našeg odnosa prema njima.

   

  Program je otvoren himnom rodama. Zatim su nastupili mališani iz vrtića i predškolske pripremne grupe, koji su veselo dočarali povezanost sa dragim rodama. Nakon toga su nastupili i stariji đaci, takođe sa vrlo lepim porukama svojim omiljenim pticama i anegdotama iz života tih plemenitih bića.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  U prisustvu mnogobrojne publike, od najmlađih pa do onih najstarijih, ovaj neobičan i emocijom ispunjen doček, završen je kako je i započet – pesmom i pogledom u nebo, gde su upravo kružile beloblatske rode, sigurno svesne da je ovaj događaj posvećen njima.

   

  Tekst i foto: Milan Nedeljkov

   

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  1. Nešto fali iz ove priče.Prosto nam je neobično da Vučko nije došao da ih lično dočeka, i da nije bilo policijaca da im salutiraju kao onom novom „brzom vozu“.Ova slika nije dovoljno pompezna bez njih.

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat