• Na železničkoj stanici u Tomaševcu kao na divljoj deponiji (Foto)

  U julskom izdanju informativnog lista železnica Srbije „Pruga“ objavljeno je da je železnička stanica u Tomaševcu, selu na teritoriji grada Zrenjanina, napokon dočekala renoviranje.   Kako je navedeno u tom tekstu, pored zamene kompletne krovne konstrukcije, renoviraju se i kancelarije saobraćajnog osoblja, fasada i stan u kome živi jedna porodica. U svim staničnim prostorijama se […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Na železničkoj stanici u Tomaševcu kao na divljoj deponiji (Foto)

  U julskom izdanju informativnog lista železnica Srbije „Pruga“ objavljeno je da je železnička stanica u Tomaševcu, selu na teritoriji grada Zrenjanina, napokon dočekala renoviranje.

   

  Kako je navedeno u tom tekstu, pored zamene kompletne krovne konstrukcije, renoviraju se i kancelarije saobraćajnog osoblja, fasada i stan u kome živi jedna porodica. U svim staničnim prostorijama se uvode nove elektro, vodovodne i kanalizacione instalacije, menja se i stolarija, a u planu je i uređenje stanične okoline i mobilijara.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Ispravljene greške u planskom dokumentu da bi mogla početi izgradnja mosta

   

  „Pruga“ je u broju od jula pisala da su, zbog vremenskih uslova, radovi proteklih meseci donekle bili usporeni ali da se, i pored toga, njihova dinamika ipak poštuje.

   

  „U toku je otklanjanje sitnijih nedostataka i planirano je da se to završi do kraja jula“, navedeno je u tekstu.

   

   

  Vetar razbacao smeće

   

  A da železnička stanica u Tomaševcu i nekoliko meseci nakon radova izgleda kao divlja deponija javili su nam naši čitaoci. U to su se uverili i reporteri portala zrenjaninski.com.

   

  – Na železnici je trenutno kao na divljoj deponiji. Usled jakog vetra koji je duvao u proteklom periodu, dobar deo smeća je odleteo i nalazi se razbacan na celom tom potezu. Zaista je ruglo. Izgleda kao da je zgrada železnice, koja je kompletno sređena, bukvalno pala sa Marsa na deponiju – priča za naš portal jedan od meštana koji se zatekao na licu mesta.

   

  Na fotografijama se može primetiti da među otpadom „nema čega nema“, od šuta, preko plastične ambalaže, do limenki.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  U rekonstrukciju železničke stanice Tomaševac, prema zvaničnim informacijama, uloženo je oko 15,1 milion dinara. Ovaj posao obavljen je u okviru realizacije projekta uređenja 27 železničkih stanica širom Srbije, a rekonstrukcija tomaševačke stanice, koja se nalazi na oko četiri kilometra od centra sela, bila je jedna od većih investicija.

   

  Da li će i kada zasijati u punom sjaju, a ne zatrpana smećem – vreme će pokazati.

   

  Prodaje se građevinsko zemljište u Jaši Tomiću, početna cena jedan evro po kvadratu

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 5

  1. Zasijace kao i sve ostalo u gradu Zrenjaninu. Jer pustosenje kase grada Zrenjanina NE SME DA STANE…

   1. Nemogu godinama renovirati Pinovu Vilu simbol Zrenjanina ,sela okolna kao pre sto godina niko nista nepreduzima .

   2. Ni jedno gradilište na svetu ne može drukčije izgledati dok traju radovi. Ove fotografije su „hejterske“ i ne vidi se stvarni izgled stanice na kojoj I DALJE traju radovi.

  2. Bravo za hrabrost!!!
   Blokiramo poljske puteve i železničke mostove???
   Rezultati će doći kad se hrabri odluče da blokiraju ono što se treba blokirati (recimo – magistralni put Beograd – Zrenjanin).
   Ali, nemojte sad, nismo još posejali a i loše je vreme ????, duva i pada).
   Železnički most između Tomaševca i Orlovata je zatvoren za drumski saobraćaj zbog lošeg stanja Drumskog kolovoza (patosnica), čija je nosivost 12t.Zabrana saobraćaja težih vozila, očigledno, nije moguća. Jedina mogućnost za rešenje problema je novi drumski most, a njega nećemo dobiti blokadom železnice. Srećno nam bilo.

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin