• Mladi inicirali novu akciju: Posađeno 200 sadnica topole na obodu sela

  Nekoliko mladih aktivista iz Belog Blata, sela na području grada Zrenjanina, pokrenulo je novu ekološku akciju, koju je podržala i Mesna zajednica. Ovog puta akcenat je stavljen na ozelenjavanje oboda sela i sprečavanje devastacije takozvanog „ničijeg prostora“.   Zahvaljujući donaciji Šumskog gazdinstva „Banat“, prošlog vikenda je zasađeno 200 sadnica topole.   PROČITAJTE JOŠ: Čekajući da […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Mladi inicirali novu akciju: Posađeno 200 sadnica topole na obodu sela

  Nekoliko mladih aktivista iz Belog Blata, sela na području grada Zrenjanina, pokrenulo je novu ekološku akciju, koju je podržala i Mesna zajednica. Ovog puta akcenat je stavljen na ozelenjavanje oboda sela i sprečavanje devastacije takozvanog „ničijeg prostora“.

   

  Zahvaljujući donaciji Šumskog gazdinstva „Banat“, prošlog vikenda je zasađeno 200 sadnica topole.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Čekajući da slete u gnezda: Rode stigle i do Belog jezera

   

  Želja mladih meštana Belog Blata je bila da se upotpuni seoski zeleni fond. Cilj je i da se spreči širenje deponije prema urbanom delu sela i mesnom groblju. Na taj način se, pored estetsko-vizuelnog momenta, koji je i te kako bitan u oblasti ruralnog turizma, povećavaju i ukupni ekološki kapaciteti sela.

   

  A to će svakako, pored već učinjenih napora u proteklih desetak godina, povećati šansu da se Belo Blato učvrsti na mapi potencijalnih i poželjnih seoskih destinacija.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Još samo da prođe ova situacija sa koronavirusom, da „prodišemo“ i da se meštani sela ponovo okupe na nekoj beloblatskoj manifestaciji. I da ugoste sve svoje prijatelje.

   

  Tekst i foto: Milan Nedeljkov

   

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat