• Ministarstvo bojkotovalo „Obzorja na Tisi“!

  NOVI BEČEJ – Tradicionalna manifestacija „Obzorja na Tisi“, koja se održava svake godine u čast Josifa Marinkovića, proslavljenog kompozitora i utemeljivača srpske solo pesme iz Novog Bečeja, biće održana od 21. do 23. maja. Zamišljeno je da „Obzorja“ budu bijenalna i da jedne godine bude takmičenje kompozitora, odnosno njihovih kompozicija, a druge solo pevača, tako […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  NOVI BEČEJ – Tradicionalna manifestacija „Obzorja na Tisi“, koja se održava svake godine u čast Josifa Marinkovića, proslavljenog kompozitora i utemeljivača srpske solo pesme iz Novog Bečeja, biće održana od 21. do 23. maja.

  Sa jedne od prethodnih manifestacija
  Sa jedne od prethodnih manifestacija

  Zamišljeno je da „Obzorja“ budu bijenalna i da jedne godine bude takmičenje kompozitora, odnosno njihovih kompozicija, a druge solo pevača, tako da će 23. po redu izdanje manifestacije biti posvećeno otvorenom nadmetanju pevača.

  Direktor Doma kulture Novica Blažin veli da je iz finansijskih razloga ovogodišnji program skraćen, ali da je kvalitet ostao na istom nivou.

  – Finansijsku podršku za organizovanje manifestacije dobili smo, pre svega, od Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje i lokalne samouprave. Nažalost, ove godine nas je Ministarstvo kulture izostavilo iz ciklusa finansiranja – veli Blažin.

  Manifestacija će, kao i svake godine, početi polaganjem venca na spomen ploču rodne kuće Josifa Marinkovića, koja se nalazi prekoputa Muzeja „Glavaševa kuća“. Program počinje 21. maja, u 10 časova, dečjim kvizom „Josif Marinković – muzičko putovanje“, na kojem će učestvovati učenici svih pet osnovnih škola sa teritorije novobečejske opštine.

  Svečano otvaranje manifestacije sledi u 20 časova, a nakon toga će biti održana beseda o Josifu Marinkoviću. Zatim će nastupiti mladi talenti solo pevanja iz Novog Bečeja, a to su Sanja Milenković, Marina Krulji i Predrag Kačavenda.

  Onda sledi svečani koncert kamerne muzike, uz mecosopran Natašu Jović Trivić. Naredna dva dana manifestacije su takmičarska, pa će 22. maja nastupiti studenti, dok će se 23. maja na bini naći srednjoskolci.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat