• Meštani Mihajlova se žale na smrad, komunalna inspekcija izašla na teren

  Nesnosan smrad stajskog đubriva, koje se i samozapalilo, poslednjih dana guši meštane Mihajlova. Naime, na imanju koje se nalazi na samom ulazu u selo, poslednjih godina se deponuju ogromne količine stajskog đubriva. Zemljište je u državnom vlasništu, ali je na licitaciji izdato u zakup.   – Zemljište koristi kompanija „Matijević“. Posle primedbi meštana pokušao sam […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Meštani Mihajlova se žale na smrad, komunalna inspekcija izašla na teren

  Nesnosan smrad stajskog đubriva, koje se i samozapalilo, poslednjih dana guši meštane Mihajlova. Naime, na imanju koje se nalazi na samom ulazu u selo, poslednjih godina se deponuju ogromne količine stajskog đubriva. Zemljište je u državnom vlasništu, ali je na licitaciji izdato u zakup.

   

  – Zemljište koristi kompanija „Matijević“. Posle primedbi meštana pokušao sam da razgovaram sa upravnikom ovog imanja, ali juče nisam uspeo. Obećano mi je da će to biti danas. Obavestio sam i komunalnu inspekciju i gradsku upravu – kaže za portal zrenjaninski.com Erne Tot, predsednik Saveta Mesne zajednice Mihajlovo.

   

  Pročitajte još: Opština Sečanj priprema novu pomoć za izbeglička domaćinstva

   

  Meštani su ogorčeni.

   

  – Deponija stajnjaka nam godinama zagorčava život, a za vikend je bilo neizdrživo. Iz kuća se od smrada nije moglo izaći. Smrdi i inače, a za vikend se đubrivo i zapalilo. U pitanju su velike količine stajskog đubriva, koje se na istom mestu, na ulazu u selo, gomilaju godinama – priča Izabela Kiš, meštanka Mihajlova.

   

  Smrad smeta i đacima seoske škole

   

  Peticija, kojom je traženo da se reši problem deponije stajskog đubriva, potpisivana je još pre dve godine. Inicirali su je đaci mihajlovačke škole i njihovi roditelji.

   

  – Ima dana kada prozori u školi ne mogu da se otvore zbog smrada. Mi smo peticiju pokušali da predamo nadležnima, ali pravo da vam kažem, šetali su nas od inspekcije do inspekcije, od komunalne do veterinarske. Niko nije bio nadležan, i na tome se naša inicijativa i završila – ističe Jelena Jenovai, direktorka mihajlovačke škole.

   

  Iako nenadležna, komunalna inspekcija juče je izašla na teren.

   

  – Jedva da imamo nadležnost, jer je u pitanju zemlja u zakupu. Izašli smo na teren, videli o čemu se radi. Tačno je da je došlo i do samozapaljenja, pa đubre tinja. Predstavnik „Matijevića“ nam je telefonom rekao da će se đubrivo razbacati po njivama čim se sa njih skine stočni grašak, a to je uskoro. Obećao je da će se danas sresti sa ljudima iz mesne zajednice, a i da će pokušati da nađu adekvatniju lokaciju za skladištenje stajskog đubriva. Nadamo se da će naći neko rešenje koje će odgovarati obema stranama – kaže za portal zrenjaninski.com Željko Brusin, rukovodilac komunalne inspekcije.

   

  Ovim povodom oglasila se i Zelena stranka u Zrenjaninu.

   

  „Stiče se utisak da je vlasnik pomenute kompanije nedodirljiv, jer su građani Srednjobanatskog okruga izloženi ekološkoj katastrofi, gde god da postoji bilo kakav objekat ove kompanije. Želimo da skrenemo pažnju kompaniji „Matijević“ da posle izbora neće imati priliku da zagađuje životnu okolinu stanovnicima Srednjobanatskog okruga“, poručila je Zelena stranka.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat