• Merenja pokazuju da je najbučnije u blizini dečijeg vrtića!

  Institut za bezbednost i sigurnost na radu iz Novog Sada predstavio je izveštaj o merenju nivoa buke na teritoriji opštine Sečanj.   Nivo komunalne buke meren je u toku avgusta ove godine na 15 lokacija na teritoriji sečanjske opštine. Osim na nekoliko mesta u Sečnju, merenja su, tokom nedelju dana, obavljena i u Sutjesci, Krajišniku, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Merenja pokazuju da je najbučnije u blizini dečijeg vrtića!

  Institut za bezbednost i sigurnost na radu iz Novog Sada predstavio je izveštaj o merenju nivoa buke na teritoriji opštine Sečanj.

   

  Nivo komunalne buke meren je u toku avgusta ove godine na 15 lokacija na teritoriji sečanjske opštine. Osim na nekoliko mesta u Sečnju, merenja su, tokom nedelju dana, obavljena i u Sutjesci, Krajišniku, Jaši Tomiću, Busenju, Boki, Šurjanu, Konaku, Neuzini, Jarkovcu i Banatskoj Dubici.

   

  Nakon analize rezultata, stručnjaci Instituta za bezbednost i sigurnost na radu su zaključili da je najveći ukupni nivo buke zabeležen na mernom mestu broj 4, odnosno kod dečijeg vrtića u ulici Vožda Karađorđa 77, u Sečnju.

   

  „Merno mesto se nalazi na fasadi zgrade u kojoj se nalazi dečiji vrtić u Sečnju. Vrtić se nalazi uz dvosmernu saobraćajnicu sa ukupno dve kolovozne trake. Saobraćajnica je deo magistralnog puta koji vodi ka Vršcu i primetan je značajan intenzitet saobraćaja svih kategorija. Merno mesto je udaljeno od ose saobraćajnice oko deset metara“, navodi se u izveštaju.

   

  S druge strane, najmanji ekvivalentni nivo buke zabeležen je na mernom mestu broj 15, u ulici Božidara Kojića 38, u Banatskoj Dubici. Merno mesto se, inače, nalazi na terasi, na prvom spratu porodične kuće.

   

  „Kuća se nalazi uz glavnu ulicu u Banatskoj Dubici, na ulazu u selo, iz pravca Jarkovca. Kuća se nalazi uz usku ulicu od koje je odvojena zelenilom. Radi se o veoma malom naselju i saobraćaj je zanemarljivog intenziteta“, piše u izveštaju.

   

  Približno isti ukupni nivo buke zabeležen je i na mernom mestu broj 9, u ulici Žarka Zrenjanina 7, u selu Busenje. Merno mesto se nalazi na terasi porodične kuće, na ulazu u Busenje, iz pravca Jaše Tomića. Kuća se nalazi uz usku ulicu od koje je odvojena zelenilom i drvoredom. I na ovom mestu saobraćaj je zanemarljivog intenziteta.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat