• Melenci ponovo mirisali na čobanski paprikaš

  MELENCI – U najvećem srednjobanatskom selu Melencima održano je 17. Svetsko prvenstvo u kuvanju čobanskog paprikaša, uz učešće više od 50 takmičarskih ekipa i isto toliko kotlića van konkurencije. Melenčani već godinama na ovaj način obeležavaju seosku slavu „Duhove“. – Ovo je lepa tradicija, sa učešćem ekipa uglavnom sa područja Zrenjanina, ali i iz kikindske […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  MELENCI – U najvećem srednjobanatskom selu Melencima održano je 17. Svetsko prvenstvo u kuvanju čobanskog paprikaša, uz učešće više od 50 takmičarskih ekipa i isto toliko kotlića van konkurencije. Melenčani već godinama na ovaj način obeležavaju seosku slavu „Duhove“.

  Paprikaš se širi na sve strane
  Paprikaš se širi na sve strane

  – Ovo je lepa tradicija, sa učešćem ekipa uglavnom sa područja Zrenjanina, ali i iz kikindske opštine i drugih mesta. Činjenica je da je ove godine bilo manje posetilaca, i očigledno kriza čini svoje – kaže Vanja Nadlački, predsednik Saveta Mesne zajednice Melenci.

  Pobednici melenačkog prvenstva
  Pobednici melenačkog prvenstva
  Došao i Borko Stefanović
  Došao i Borko Stefanović

  Ove godine najbolji paprikaš spremio je štand Vujice Kostića, odnosno kuvar Toma Žabek, koji je treći put svetski prvak u spremanju paprikaša od ovčijeg mesa.

  – Za savršenstvo je najbitnije dobro spremiti luk i začine, i odrediti pravi momenat svake operacije, jer ovde svi donose najkvalitetnije meso – kaže ovogodišnji pobednik.

  Drugoplasirana je bila kuvarica Jelica Bibin iz ekipe Sredoje Adamova Gaje, a treća Marina Pavlović. Pobednicima je nagrade uručio zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac.

  Pored prvenstva u kuvanju paprikaša, održana su i nadmetanja u konjičkim disciplinama, što je, po mišljenju organizatora, doprinelo atraktivnosti seoske svetkovine.

  Današnju kulinarsku manifestaciju u Melencima, inače, posetili su gosti raznih zanimanja, a među njima je, što je neizostavno, bilo i političara.

  Tako je u društvu predsednika Gradskog odbora Demokratske stranke i odbornika u Skupštini grada Zrenjanina Gorana Kaurića došao visoki funkcioner DS-a Borko Stefanović, koji je uglavnom boravio pod takmičarskim štandom članova ove partije.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat