• Manifestacija „Beloblatska kobasica“ prevazišla lokalne okvire

  Ovogodišnji 7. festival kobasice i domaće rakije „Beloblatska kobasica“ mogao bi da potuče sve rekorde, po broju učesnika i poseti, najavljeno je na promociji manifestacije.   U organizaciji ovog događaja od značaja za grad Zrenjanin, koji je u poslednjih nekoliko godina izazvao ogromnu pažnju posetilaca i učesnika, uključeni su, pored Mesne zajednice Belo Blato, i […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Manifestacija „Beloblatska kobasica“ prevazišla lokalne okvire

  Ovogodišnji 7. festival kobasice i domaće rakije „Beloblatska kobasica“ mogao bi da potuče sve rekorde, po broju učesnika i poseti, najavljeno je na promociji manifestacije.

   

  U organizaciji ovog događaja od značaja za grad Zrenjanin, koji je u poslednjih nekoliko godina izazvao ogromnu pažnju posetilaca i učesnika, uključeni su, pored Mesne zajednice Belo Blato, i Grad Zrenjanin, Udruženje kuvara amatera iz Belog Blata i, naravno, Turistička organizacija Grada Zrenjanina.

   

  O festivalu, koji će se održati u nedelju, 16. februara, u Belom Blatu, govorili su pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić, direktor Turističke organizacije Grada Zrenjanina Zoran Ljubotina i predsednik Saveta Mesne zajednice Belo Blato i predsednik Organizacionog odbora manifestacije Miroslav Markuš.

   

  Pročitajte još: Danas se u Mužlji održava deveti po redu „Čvarak fest“ (Foto)

   

  – Ističemo da je svaka manifestacija značajna za naš grad, a ova je jedna od najuspešnijih. Za sedam godina održavanja prevazišla je sva očekivanja. Ona je tradicionalna i tako će biti i ubuduće. Sve je uspešnija zahvaljujući Beloblaćanima, ali i podršci Grada i Turističke organizacije – naglasio je Duško Radišić.

   

  beloblatska kobasica
  Manifestacija je najavljena na današnjoj konferenciji za novinare

   

  „Beloblatska kobasica“ beleži sve veći broj posetilaca

   

  Miroslav Markuš je podsetio na početnu godinu održavanja manifestacije 2014. i na protekli period u kojem je festival prerastao organizacione mogućnosti Belog Blata.

   

  – Već od prošle godine imamo podršku Grada Zrenjanina i Turističke organizacije. Manifestacija je proglašena kao događaj od značaja za grad i sada će sve biti na višem organizacionom nivou. To je značajno zbog ogromnog broja posetilaca. A što je još važnije, mi već sada imamo prijavljenih 150 izlagača i pedesetak ekipa za spravljanje kobasica. Ogromno je interesovanje. Najavljeno je lepo vreme i očekujemo ogromnu posetu – naglasio je Markuš.

   

  On kaže da je važno da, pored posetilaca, i učesnici budu zadovoljni, što je ranijih godina bio slučaj.

   

  Pročitajte još: Organizovana pešačka tura do Belog Blata gde se održava „Kobasicijada“

   

  U ime Turističke organizacije Grada Zrenjanina, direktor Zoran Ljubotina istakao je da je čast učestvovati u tako uspešnom događaju.

   

  – U tako malo selo dođe više od deset hiljada ljudi, a ove godine očekujemo i više. Najvažnije je sve dobro organizovati. U programskom delu biće i manifestacija „Banatska bajka“ sa sadržajnim programom. U 11 sati je svečano otvaranje, a u programu učestvuju Milica Dosković, Mešoviti hor „Sveti Arhangel Mihajlo“, KUD „Pionir“ Zrenjanin, KUD „Arsenije Teodorović“ iz Perleza i deca iz Osnovne škole „Bratstvo jedinstvo“ iz Belog Blata. Za to vreme odvijaće se takmičenje u pravljenju domaće kobasice i izboru najbolje rakije. Proglašenje pobednika biće u 14 časova – najavio je Ljubotina.

   

  On je, na kraju, pozvao sve građane iz regiona i šire da posete manifestaciju, uz uverenje da će ove godine biti nadmašeni prethodni rekordi u poseti.

   

  Ljubotina je najavio i da će prevoz biti organizovan i za volontere, novinare i jedan broj građana, a da se zainteresovani mogu javiti Turističkoj organizaciji.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat