• Mali virtuoz na harmonici

  BELO BLATO – Muzički talenti se rađaju, dok se samo u jednom segmentu njihove umetničke profilacije i stvaraju. Očigledno je učenik Osnovne škole „Bratstvo jedinstvo“ iz Belog Blata David Halas u toj prvoj kategoriji, jer do sada praktično nije bio uključen u muzičko – školski obrazovni sistem, a već je na svom prvom nastupu „eksplodirao“. […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  BELO BLATO – Muzički talenti se rađaju, dok se samo u jednom segmentu njihove umetničke profilacije i stvaraju. Očigledno je učenik Osnovne škole „Bratstvo jedinstvo“ iz Belog Blata David Halas u toj prvoj kategoriji, jer do sada praktično nije bio uključen u muzičko – školski obrazovni sistem, a već je na svom prvom nastupu „eksplodirao“.

  David Halas
  David Halas

  Osim što pohađa beloblatsku školu, on je i učenik I razreda niže Muzičke škole „Josif Marinković“ u Zrenjaninu, u klasi profesora Zoltana Mezeia, instrument harmonika. Svojim talentom skrenuo je pažnju na sebe, tako da je odmah i uvršten u takmičenje u Bečeju, gde je na 4. Međunarodnom nadmetanju harmonike osvojio drugo mesto. Iza toga sledi i odlazak u Lazarevac, na 11. Susret mladih harmonikaša, na kom se okitio takođe srebrnom medaljom.

  – To je, za tako kratko vreme i za njegove godine, a ima ih tek osam, izuzetan uspeh. Sada valja taj talenat usmeravati i „brusiti“, svakako i stvoriti povoljne uslove za školovanje i nastupe – poručuje direktor beloblatske škole Milan Nedeljkov i veli da je David dobar đak i da njegova učiteljica Danijela Hromčik ima samo reči hvale.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat