• Jača protivgradna odbrana

  NOVI BEČEJ – Opština Novi Bečej je saopštila da je preduzela sve mere kako bi se zaštitila od gradonosnih oblaka, iako to nije u njenoj, nego u nadležnosti Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova. Predsednik opštine Saša Šućurović je na sednici Opštinskog veća rekao da na području Novog Bečeja ima devet raketnih stanica i […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  NOVI BEČEJ – Opština Novi Bečej je saopštila da je preduzela sve mere kako bi se zaštitila od gradonosnih oblaka, iako to nije u njenoj, nego u nadležnosti Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova.

  Strelcima će biti povećana nadoknada
  Strelcima će biti povećana nadoknada

  Predsednik opštine Saša Šućurović je na sednici Opštinskog veća rekao da na području Novog Bečeja ima devet raketnih stanica i da je lokalna samouprava odlučila da ih opremi dodatnim raketama koje služe za razbijanje gradonosnih oblaka.

  – Po zakonu, svaka stanica bi trebalo da ima od tri do pet raketa, a posle naše odluke raketne stanice u novobečejskoj opštini će ih imati između pet i sedam – istakao je Šućurović i dodao da će protivgradnim strelcima, koji za ovaj posao dobijaju mesečnu nadoknadu od 2.000 dinara, one biti povećane.

  Šućurović je podsetio da je ova srednjobanatska opština prošle godine, kada su Srbiju zadesile katastrofalne poplave, bila i više nego spremna da se suoči sa vremenskim nepogodama.

  – Kada smo sredili situaciju na našoj teritoriji, među prvima smo pomogli Krupnju i Ljuboviji, kao i drugim mestima kojima je pomoć bila potrebna – istakao je Šućurović i konstatovao da opštinski Štab za vanredne situacije dobro funkcioniše.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat