• Gradi se poslovni kompleks za preradu i skladištenje proizvoda od drveta

  Preduzeće „Pop – Lukić“ iz Banatskog Velikog Sela, koje je registrovano za trgovinu i usluge, planira da u radnoj zoni kod Nove Crnje izgradi poslovni kompleks za preradu, proizvodnju i skladištenje proizvoda od drveta.   S tim u vezi, ovo društvo sa ograničenom odgovornošću je podnelo Opštinskoj upravi Nova Crnja zahtev za odlučivanje o potrebi […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Gradi se poslovni kompleks za preradu i skladištenje proizvoda od drveta

  Preduzeće „Pop – Lukić“ iz Banatskog Velikog Sela, koje je registrovano za trgovinu i usluge, planira da u radnoj zoni kod Nove Crnje izgradi poslovni kompleks za preradu, proizvodnju i skladištenje proizvoda od drveta.

   

  S tim u vezi, ovo društvo sa ograničenom odgovornošću je podnelo Opštinskoj upravi Nova Crnja zahtev za odlučivanje o potrebi procene uticaja na životnu sredinu.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Tri ovdašnje firme dobile bespovratna sredstva za nabavku nove opreme

   

  Opština Nova Crnja je objavila da investitor „Pop – Lukić“ planira da sirovinu, odnosno debla drveta, lageruje na posebno definisanom zatravnjenom mestu. To mesto se nalazi u okviru parcele. Potom se skida kora i seku drva. Isečeni elementi se u proizvodnom objektu seku na listove u rolni određene debljine.

   

  „Nakon sušenja, listovi drveta se mažu lepkom koji je na bazi urea-formaldehida. Višekomponentni je, ekološkog sastava i rastvorljiv je vrućom vodom. Skladištenje komponentni lepka se obavlja u posebno projektovanoj prostoriji, regulisane temperature, u cisternama od jednog metra kubnog“, navodi se u dokumentu.

   

  Sistem odvođenja tehnološke vode podrazumeva podne slivnike, a zatim sistem tehnološke kanalizacije do septičke jame tehnološke otpadne vode.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  „Sadržaj septičke jame se crpi pumpama i odnosi van lokacije kompleksa, u skladu sa uslovima za uklanjanje otpada. Finalni proizvod su table šperploče, različitih dimenzija, spakovane na palete“, objašnjeno je kako će izgledati rad budućeg postrojenja na području Nove Crnje.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Prve kuće u Stajićevu uskoro će biti priključene na kanalizacionu mrežu

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat