• FOTO, VIDEO: Počela rekonstrukcija pruge Lukićevo – Zrenjanin Fabrika

  „Infrastruktura železnice Srbije“ je objavila da je krajem februara započela rekonstrukciju pruge Lukićevo – Zrenjanin Fabrika, u dužini nešto manje od osam kilometara, koja se nalazi na deonici između Orlovata i Zrenjanina.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  FOTO, VIDEO: Počela rekonstrukcija pruge Lukićevo – Zrenjanin Fabrika
  Foto: Infrastruktura železnice Srbije

   

  Rekonstrukcijom će biti obuhvaćena deonica od Rasputnice 1, koja se nalazi iz pravca Orlovata, oko kilometar i po pre Lukićeva, preko Lukićeva, do stanice Zrenjanin Fabrika. Ukupno će biti rekonstruisano 7.850 metara, a radovima će biti obuhvaćen prolazni kolosek, kao i četiri skretnice u stanici Lukićevo.

   

  U okviru radova biće uređeno i šest putnih prelaza na ovoj pruzi, od kojih je jedan u blizini Lukićeva asfaltiran, dok je ostalih pet na ukrštanjima sa atarskim putevima.

   

  PROČITAJTE JOŠ: FOTO: Završeni radovi na sistemu Žitište – Klek: Kanalska mreža dobija još jednu funkciju

   

  „Radovi su počeli 20. februara, a rok za realizaciju celog posla je 270 dana. Za devet meseci, koliko će radovi trajati, na deonici Rasputnica 1 – Lukićevo – Zrenjanin Fabrika predviđena je najpre demontaža starog koloseka, zatim polaganje novih šina i betonskih pragova, ugradnja potrebne opreme na pruzi i, najzad, dopuna tucanika, zastorna prizma, rešetanje i mašinsko regulisanje koloseka“, kažu u „Infrastrukturi železnice Srbije“.

   

   

  Nakon rekonstrukcije, nosivost pruge biće povećana, što će omogućiti bolje i efikasnije odvijanje teretnog železničkog transporta, a bezbednost saobraćaja biće podignuta na znatno viši nivo.

   

  Vrednost radova, koje izvodi novosadski ZGOP, iznosi oko 500 miliona dinara, a investitor je „Infrastruktura železnice Srbije“.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Pogrebno i cvećara Božur: Potpuno pouzdan partner u najtežim trenucima

   

  Radovi na ovoj deonici predstavljaju nastavak rekonstrukcije pruge Novi Sad – Rimski Šančevi – Orlovat – Zrenjanin. Prošle godine rekonstruisane su deonice Titel – Orlovat i Orlovat – Lukićevo, u ukupnoj dužini nešto više od 36 kilometara.

   

  Poslednji put radovi na ovoj pruzi obavljeni su pre punih šest decenija.

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat