• FIJAKERIMA IDU U VINOGRADE

  ARADAC – U subotu, 3. septembra, u Aradcu će biti održana tradicionalna, osma po redu berba grožđa – „Oberačka“. Iako su aradački vinogradi stradali na početku leta od grada, meštani Aradca su pronašli „oazu“ sačuvanih vinograda tako da će se berba grožđa odigrati i ove godine. – Gosti i domaćini okupiće se oko podneva u […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  ARADAC – U subotu, 3. septembra, u Aradcu će biti održana tradicionalna, osma po redu berba grožđa – „Oberačka“.

  berba-grozdje

  Iako su aradački vinogradi stradali na početku leta od grada, meštani Aradca su pronašli „oazu“ sačuvanih vinograda tako da će se berba grožđa odigrati i ove godine.

  – Gosti i domaćini okupiće se oko podneva u Labatovoj sali odakle će se krenuti u vinograde – kaže za portal zrenjaninski.com Miroslav Šćevko, predsednik Udruženja vinogradara i vinara „Aradac“. – U vinograde se ide traktorima, fijakerima i špediterima, uz obaveznu muziku. U jednom će se vinogradu obaviti berba na tradicionalan način. Obrano grožđe će se u povratku, u selu izmuljati, otočiti i naravno probati, dodaje Šćevko.

  Žiteljima Aradca u goste dolaze prijatelji iz Slovačke, iz Gložana, i drugih gradova. Za večernje sate predviđen je kulturno – umetnički program, a veselje je planirano do kasno u noć.

  Šćevko još dodaje da se pripremaju razni specijaliteti, a da onaj ko tog dana bude u narodnoj nošnji može da računa na besplatnu pljeskavicu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat