• Dvema izbegličkim porodicama montažne kuće u Melencima i Tomaševcu

  Četvoročlana porodica Miodraga Trivunovića iz Melenaca i petočlana porodica Slađane Stojanov iz Tomaševca dobile su montažne kuće u ovim selima, u okviru projekta koji sporovodi Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije.   Ugovori o dodeli montažnih kuća izbegličkim porodicama potpisani su danas.   Komesarijat za izbeglice i migracije raspisao je javni poziv za dodelu […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Dvema izbegličkim porodicama montažne kuće u Melencima i Tomaševcu

  Četvoročlana porodica Miodraga Trivunovića iz Melenaca i petočlana porodica Slađane Stojanov iz Tomaševca dobile su montažne kuće u ovim selima, u okviru projekta koji sporovodi Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije.

   

  Ugovori o dodeli montažnih kuća izbegličkim porodicama potpisani su danas.

   

  Komesarijat za izbeglice i migracije raspisao je javni poziv za dodelu montažnih kuća izbeglicama iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Jedan od uslova za dodelu je bio da potencijalni korisnik poseduje plac za gradnju u vlasništvu, sa urednom dokumentacijom.

   

  – Na javnom pozivu za dodelu montažnih kuća odabrano je 55 porodica iz cele Srbije koje su ispunile uslove javnog poziva. Među njima su i četvoročlana porodica Miodraga Trivunovića iz Melenaca, koja će dobiti montažnu kuću od 50 kvadratnih metara, i petočlana porodica Slađane Stojanov iz Tomaševca, koja će dobiti kuću od 60 kvadratnih metara – rekao je Dragiša Albulj, koordinator Komesarijata za izbeglice u Zrenjaninu.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Uređenje kanalske mreže u Banatu vredno gotovo 270 miliona dinara

   

  Kako je naveo, ove porodice postaju vlasnici dodeljenog objekta, a sami snose troškove priključaka.

   

  Regionalni stambeni program je zajednički višegodišnji projekat koji se sprovodi u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori. Ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja izbeglicama iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine kroz izgradnju stambenih jedinica, kupovinu seoskih kuća sa okućnicom, dodelom građevinskog materijala i dodelom montažnih kuća.

   

  Grad Zrenjanin učestvuje u svim komponentama rešavanja stambenog zbrinjavanja izbeglica u okviru regionalnog stambenog programa.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 3

  1. Sve je to u redu nemam ništa protiv ali dajte i mojoj sestri koja nije izbeglica koja je samohrana majka i živi u kući staroj preko 100 godina koja treba kompletno da se renovira

   1. Желим Вам да будете избеглица , барем један дан.

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat