• Dobila najvišu ocenu: Srednja škola „Vuk Karadžić“ iz Sečnja primer dobre prakse

  Srednja škola „Vuk Karadžić“ iz Sečnja jedna je od šest školskih ustanova iz Vojvodine koje su primer dobre prakse u obrazovno-vaspitnom sistemu.   Ova ustanova je prošle nedelje imala priliku da predstavi svoj rad na interaktivnom sastanku predstavnika ukupno šest osnovnih i srednjih škola, odnosno školskih uprava. Sastanak u organizaciji Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Dobila najvišu ocenu: Srednja škola „Vuk Karadžić“ iz Sečnja primer dobre prakse

  Srednja škola „Vuk Karadžić“ iz Sečnja jedna je od šest školskih ustanova iz Vojvodine koje su primer dobre prakse u obrazovno-vaspitnom sistemu.

   

  Ova ustanova je prošle nedelje imala priliku da predstavi svoj rad na interaktivnom sastanku predstavnika ukupno šest osnovnih i srednjih škola, odnosno školskih uprava. Sastanak u organizaciji Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice je održan u Skupštini AP Vojvodine. Prethodno su Ministarstvo prosvete i nadležne školske uprave ove škole naveli kao primere dobre prakse u obrazovno-vaspitnom sistemu.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Crkva Svetog Nikole u Melencima je spomenik kulture od velikog značaja

   

  Načelnica Školske uprave Zrenjanin Snežana Oluški Vlačić je dodala da je Srednja škola „Vuk Karadžić“ u martu eksterno vrednovana i ocenjena najvišom ocenom.

   

  Tokom sastanka, prisutne je pozdravila zamenica pokrajinskog sekretara Slađana Bursać.

   

  – Resorni pokrajinski sekretarijat nastaviće sa pružanjem podrške ovim školama, kako bi bile vidljive i time davale primer i drugim ustanovama obrazovanja – istakla je Bursać.

   

  Škola osnovana 1964. godine

   

  Sečanjsku školu su na sastanku predstavljale direktorka Danijela Aleksić, profesorka sociologije Kristina Luburić i učenica Isidora Cvetić, inače predstavnica Učeničkog parlamenta.

   

  – Našu školu smo predstavile iz ugla rukovođenja, odnosno zaposlenih i učenika. Akcenat u izlaganju smo stavile na podršku učenicima u svim oblastima rada, na podršku novozaposlenima, timskom radu i veoma razvijenom etosu, kao ključnim mestima za kvalitet rada ustanove. Ovakav vid priznanja je za sve nas u školi veoma važan. Motiviše nas da podižemo nivo svojih kompetencija i unapređujemo rad – rekla je direktorka škole Danijela Aleksić.

   

  Srednja škola „Vuk Karadžić“ se nalazi u sedištu pogranične opštine Sečanj. To je i jedina srednja škola na njenoj teritoriji. Osnovana je 1964. kao gimnazija, da bi 1978. godine, nakon reforme obrazovanja, promenila naziv. Od 1970. nastava se odvija u novoizgrađenom objektu, koji se nalazi u prirodnom okruženju na obali reke Tamiš.

   

  Danas škola ima verifikovana rešenja za tri područja rada – mašinstvo i obrada metala, zatim trgovina, ugostiteljstvo i turizam, kao i gimnazija. U okviru ovih područja upisuje se po jedno odeljenje obrazovnih profila gimnazija opšteg tipa, ekonomski tehničar i automehaničar.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Broj učenika varira iz godine u godinu i kreće se između 210 i 270. Nastava se odvija u jedanaest odeljenja, u jednoj smeni. Većina učenika je iz sela sa područja sečanjske opštine. Prevoz za đake sa teritorije opštine Sečanj je organizovan i besplatan.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat