• Danas počela velika jesenja akcija pošumljavanja u Melencima

  Danas je na kanalu DTD u Melencima, kod Zrenjanina, sadnjom 26.600 sadnica bagrema, započeta velika jesenja akcija pošumljavanja, koju sprovodi JVP „Vode Vojvodine“. Ovom akcijom preduzeće se priključilo akciji Ministarstva zaštite životne sredine pod nazivom „Srbija sadi“, s ciljem da ukaže na značaj pošumljavanja.   Sadnji su prisustvovali ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković, sekretarka […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Danas počela velika jesenja akcija pošumljavanja u Melencima

  Danas je na kanalu DTD u Melencima, kod Zrenjanina, sadnjom 26.600 sadnica bagrema, započeta velika jesenja akcija pošumljavanja, koju sprovodi JVP „Vode Vojvodine“. Ovom akcijom preduzeće se priključilo akciji Ministarstva zaštite životne sredine pod nazivom „Srbija sadi“, s ciljem da ukaže na značaj pošumljavanja.

   

  Sadnji su prisustvovali ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković, sekretarka Ministarstva zaštite životne sredine Ivana Jokić, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vladimir Galić, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura i direktor JVP „Vode Vojvodine“ Srđan Kružević. Oni su simbolično zasadili po jednu sadnicu bagrema.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Udomi, ne kupuj: Čupko je izrastao u prelepog psa

   

  Ministarka Tanasković je istakla značaj pošumljavanja, pogotovo za Vojvodinu, koja je slabo pošumljena.

   

  – Izuzetno je važno podizanje svesti o značaju pošumljavanja. Ova jesenja akcija dobar je početak da ukažemo na potrebu pošumljavanja, kako bi se lokalne samouprave, pa i svaki građanin pojedinačno, priključili akciji – rekla je Tanasković.

   

  Ivana Jokić je izrazila zadovoljstvo što se JVP „Vode Vojvodine“ pridružilo akciji „Srbija sadi“ i doniralo 26.600 sadnica.

   

  – I u narednom periodu sprovodićemo širom zemlje niz akcija kako bismo doprineli poboljšanju životne sredine – istakla je sekretarka Jokić.

   

  akcija pošumljavanja u melencima
  Foto: JVP „Vode Vojvodine“

   

  Vladimir Galić: Sledeće godine značajna ulaganja

   

  Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vladimir Galić je podsetio da je ovaj deo Vojvodine, između Zrenjanina i Kikinde, najslabije pošumljen u celoj Srbiji. Stepen pošumljenosti je jedva jedan procenat. Dodao je da je zbog toga ova akcija izuzetno važna. On je istakao značaj pošumljavanja i u borbi protiv suše. Za sledeću godinu je najavio značajna ulaganja, u visini od oko milijardu dinara, u pošumljavanje i pretvaranje kanala za odvodnjavanje u dvonamenske, tako da služe i za odvodnjavanje i za navodnjavanje.

   

  Direktor JVP „Vode Vojvodine“ Srđan Kružević je istakao da ovo preduzeće prvi put, u okviru pomenute akcije, učestvuje u podizanju poljozaštitnih i vetrozaštitnih pojaseva. To čini kako bi se i na ovaj način borilo protiv suše i uticaja vetra na isušivanje zemljišta.

   

  – Ove godine ćemo posaditi rekordan broj sadnica, čak duplo više u odnosu na prošlu godinu. Pozivam sve lokalne samouprave i udruženja građana da se jave kako bi im JVP „Vode Vojvodine“ doniralo sadnice iz svoja dva rasadnika – poručio je Kružević.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Ovo jesenje pošumljavanje nastavak je jedne od najznačajnijih akcija JVP „Vode Vojvodine“, koja je započeta prošle godine. Ona podrazumeva pošumljavanje obala kanala Hidrosistema DTD. Tokom proleća već je zasađeno oko 150.000 sadnica bagrema, vrbe, topole i bresta. Plan za ovu godinu je 200.000 sadnica na 150 hektara.

   

  akcija pošumljavanja u melencima
  Foto: JVP „Vode Vojvodine“

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  1. Fantastična ekipa na slikama! Ali ono što je najbitnije, gradonačelnik nikako da izvesti građane Zrenjanina ŠTA SE DEŠAVA SA AUTOPUTEM. Još malo pa će biti godina kako je najavio početak izgradnje autoputa /izvor YUTUBE/.

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat