• Da li Tisa može da nam bude ovogodišnje more? (Foto)

  Da li Tisa može da nam bude ovogodišnje more? Da, ali za otprilike dve nedelje, kaže za portal zrenjaninski.com Saša Popov, iz Nautičkog kluba Begej.   – Vodostaj Tise je u ovom trenutku vrlo visok a, prema prognozama koje mi nautičari pratimo, reka uzvodno i dalje raste. Ne samo što je visoka, nego je i […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Da li Tisa može da nam bude ovogodišnje more? (Foto)

  Da li Tisa može da nam bude ovogodišnje more? Da, ali za otprilike dve nedelje, kaže za portal zrenjaninski.com Saša Popov, iz Nautičkog kluba Begej.

   

  – Vodostaj Tise je u ovom trenutku vrlo visok a, prema prognozama koje mi nautičari pratimo, reka uzvodno i dalje raste. Ne samo što je visoka, nego je i vrlo brza. Da nije bilo ovih velikih kiša, protok vode bi bio 400 kubnih metara u sekundi, a sada je to 1600 kubika u sekundi – ističe Popov i dodaje da brza Tisa nosi razne naplavine, kao i stabla, a boja joj je mutno žuta.

   

  Sva plovila su trenutno na vezu, jer plovidba nije bezbedna. Nade se polažu u Dunav, koji je u opadanju, što znači da će moći da primi vodu iz Tise, pa se u narednih desetak dana očekuje normalizacija stanja i isplovljavanje.

   

  – U ovom trenutku Tisa nije baš najbolje mesto za kupanje, pecanje i plovidbu – kategoričan je Popov.

   

  Pročitajte još: Ladislav Bauer je danas iz Tise izvukao grdosiju tešku 60 kilograma! (Foto)

   

  tisa

   

  U marini na Tisi, kod Aradca, trenutno je na vezu 120 polovila. Moglo bi ih biti još više, da ima slobodnih vezova.

   

  – Mogli bismo primiti još pedesetak plovila, toliko ima interesovanja, ali ne možemo da se širimo, jer nemamo prostora. Za nautički turizam vlada sve veće interesovanje, ali to nije od danas, tako je već nekoliko godina – ističe Popov.

   

  Nautičari jedva čekaju smirivanje vodostaja, pa da zaplove.

   

  – Plovila su u vodi, porinuta još početkom maja. Sada nam treba malo više sunca, prestanak padavina i dobar vetar u leđa – kaže Saša Popov.

   

  tisa

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat