• „Čuvari Perleza“ traže da se postavi merač zagađujućih čestica u vazduhu

  Udruženje građana „Čuvari Perleza“ traži od lokalne samouprave u Zrenjaninu da u okolini kineske fabrike za reciklažu „Feitiansuye“ postavi merač zagađujućih čestica u vazduhu.   Ovo udruženje zahteva da se instalira aparat koji će meriti organske materije izražene kao ukupni ugljenik, praškaste materije, neorganska gasovita jedinjenja hlora iz treće klase izražena kao HCl, kao i […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  „Čuvari Perleza“ traže da se postavi merač zagađujućih čestica u vazduhu

  Udruženje građana „Čuvari Perleza“ traži od lokalne samouprave u Zrenjaninu da u okolini kineske fabrike za reciklažu „Feitiansuye“ postavi merač zagađujućih čestica u vazduhu.

   

  Ovo udruženje zahteva da se instalira aparat koji će meriti organske materije izražene kao ukupni ugljenik, praškaste materije, neorganska gasovita jedinjenja hlora iz treće klase izražena kao HCl, kao i karcinogene materije treće klase.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Na Međunarodni dan reka Zrenjaninci predlažu kako da oživimo Begej

   

  U saopštenju koje je medijima dostavio sekretar udruženja Miroslav Kalanj navodi se da je ovaj zahtev iznet na sastanku koji su članovi udruženja imali sa načelnikom Gradske uprave Milošem Korolijom i savetnikom gradonačelnika za ekologiju Aleksandrom Jankovim. Zvaničan odgovor na zahtev, dodaje se u saopštenju, „Čuvari Perleza“ ni do danas nisu dobili.

   

  „Ako gradska vlast nije spremna da postavi merač koji bi u realnom vremenu prikazivao stanje vazduha u okolini pomenute fabrike, da li to znači da su i oni svesni da fabrika ne poštuje sve propisane standarde? Ili ih pak ne zanima zdravlje meštana Perleza? Naravno, bliže se izbori, oči će se zamazati jednom asfaltiranom ulicom i sa nekoliko obećanja, a problem zagađenja ostaje. Pravo svakog čoveka je da živi u zdravoj životnoj sredini. Da li nama to pravo neko uskraćuje“, pitaju se „Čuvari Perleza“.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat