• Četvoro pesnika u trci za nagradu “Đura Jakšić”

  Bojana Stojanović Pantović sa knjigom ” U obruču”, Povelja, Kraljevo, Maja Solar sa knjigom “ Bez začina”, Kulturni centar, Novi Sad, Bojan Jovanović sa knjigom  “Spasonosne nevolje” , Gradac, Čačak i Tomislav Mijović sa knjigom  “Plavetnilo”, CEKIT, Zaječar, ušli su u najuži izbor za nagradu “Đura Jakšić”, za najbolju pesničku knjigu na srpskom jeziku, objavljenu […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Četvoro pesnika u trci za nagradu “Đura Jakšić”

  Bojana Stojanović Pantović sa knjigom ” U obruču”, Povelja, Kraljevo, Maja Solar sa knjigom “ Bez začina”, Kulturni centar, Novi Sad, Bojan Jovanović sa knjigom  “Spasonosne nevolje” , Gradac, Čačak i Tomislav Mijović sa knjigom  “Plavetnilo”, CEKIT, Zaječar, ušli su u najuži izbor za nagradu “Đura Jakšić”, za najbolju pesničku knjigu na srpskom jeziku, objavljenu u toku prethodne godine.

   

  Nagrada, u organizaciji Narodne biblioteke “Đura Jakšić” iz Srpske Crnje, ove godine dodeljuje se 33. put a svečano će biti uručena u okviru 57. “Dana Đure Jakšića – Liparskih večeri”, koji će se održati od 1. do 10. juna  u Srpskoj Crnji. Dobitniku pripada novčani iznos u dinarskoj protivvrednosti od 1000 evra, kao i diploma.

   

  Odluku je doneo žiri  u sastavu: Miroslav Cera Mihailović,Branislav Živanović  i Jovan Zivlak – predsednik, nakon razmatranja oko 100 naslova koliko ih je pristiglo na konkurs.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat