• ČEKA SE SANACIJA ŠKOLSKE ZGRADE KOJA JE OSTALA BEZ KROVA

  SRPSKA CRNJA – Zgradu u kojoj su smeštene osnovna i srednja škola, kao i vrtić u Srpskoj Crnji, teško je oštetilo junsko nevreme. Krov sa objekta potpuno je uništen, a stradala je i kompletna infrastruktura.     – Ispod krova, koji je vetar odneo, postoji ravna ploča koja, za sada, štiti unutrašnjost od daljeg uništavanja. Ipak, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  ČEKA SE SANACIJA ŠKOLSKE ZGRADE KOJA JE OSTALA BEZ KROVA

  SRPSKA CRNJA – Zgradu u kojoj su smeštene osnovna i srednja škola, kao i vrtić u Srpskoj Crnji, teško je oštetilo junsko nevreme. Krov sa objekta potpuno je uništen, a stradala je i kompletna infrastruktura.

   

  škola Srpska Crnja

   

  – Ispod krova, koji je vetar odneo, postoji ravna ploča koja, za sada, štiti unutrašnjost od daljeg uništavanja. Ipak, u slučaju da dođe neka obilna kiša, ta zaštita neće biti dovoljna, i ne smemo ni da mislimo kolika bi šteta mogla biti – kaže za portal zrenjaninski.com direktor škole „Đura Jakšić“ Ljubomir Žeželj, i dodaje da su u nevremenu oštećeni i dovod plina i struja, telefoni ne rade, a nema ni interneta.

   

  U rešavanje problema uključila se Opština Nova Crnja, Srednjobanatski upravni okrug, kao i Pokrajinska vlada. Sredinom sledeće nedelje trebalo bi da bude gotov projekat sanacije.

   

  – Nadamo se da ćemo školsku godinu početi u saniranom objektu. Prema grubim procenama, potrebno je oko tri nedelje intenzivnog rada da se sve vrati u prvobitno stanje. U rešavanje su uključeni svi nadležni faktori, pa verujemo da će do 1. septembra škola biti spremna da primi đake i nastavnike – ističe Žeželj.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat