• BELOBLATSKI UČENICI USPEŠNI NA PESNIČKOM KONKURSU

  BELO BLATO – Vlatko Hromčik, učenik VII razreda beloblatske škole, redovan je učesnik pozivnih pesničkih takmičenja. Još u nižim razredima osnovne škole pokazao je interesovanje za pesništvo, što je kasnije evoluiralo u redovno pisanje pesničkih stihova.     U tom njegovom razvojnom putu velike zasluge ima i nastavnica slovačkog jezika Adela Obšust, pre svega kao […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  BELOBLATSKI UČENICI USPEŠNI NA PESNIČKOM KONKURSU

  BELO BLATO – Vlatko Hromčik, učenik VII razreda beloblatske škole, redovan je učesnik pozivnih pesničkih takmičenja. Još u nižim razredima osnovne škole pokazao je interesovanje za pesništvo, što je kasnije evoluiralo u redovno pisanje pesničkih stihova.

   

  Žaneta Zadunajski i Vlatko Hromčik

   

  U tom njegovom razvojnom putu velike zasluge ima i nastavnica slovačkog jezika Adela Obšust, pre svega kao motivator i kompetentna osoba. Zbog gubitka bliske osobe, Vlatkovo detinjstvo nije bilo harmonično. Ipak, on je pronašao unutrašnju snagu i motivaciju, te je neke traumatične epizode iz svog života pretvorio u svojevrsnu pesničko – životnu pobedu. 

   

  Kako i on sam kaže, to je bio pravi otklon svim nedaćama i pronalaženje dobrog životnog puta. Tako je i ovom prilikom Vlatko sastavio jednu pesmicu, a po pozivnom konkursu kog je objavio Nacionalni savet slovačke zajednice u Srbiji. Slogan ovogodišnjeg pesničkog konkursa bio je „Šta sve može lepa reč“, i to je baš tema kao stvorena za našeg Vlatka. Blag, pun empatije, sa izrazito miroljubivim životnim nazorima, on je napisao vrlo interesantnu pesmicu u skladu sa svojim pogledom na svet.

   

  Ona je i prepoznata od strane vrlo kompetentnog žirija, u kom su bili dokazani pesnici i kulturni poslenici, koji Vlatku dodeljuje treću nagradu u uzrasnoj grupi viših razreda osnovnih škola.

   

  Ako se ima u vidu da je učesnika u toj kategoriji bilo oko sedamdeset i da je geografsko područje obuhvatalo čitavu Srbiju, tada je i ovo treće mesto izuzetan uspeh. Možda nije na odmet napomenuti da je iz male beloblatske škole na ovom pozivnom konkursu apliciralo 13 đaka i da je Žaneta Zadunajski, takođe učenica beloblatske škole, dobila specijanu nagradu za lepe pesničke stihove. To opet ide u prilog činjenici da se u Belom Blatu lepa reč itekako ceni i neguje. Sve čestitke svim našim pesnikinjama i pesnicima, Vlatku posebno.

   

  Tekst i foto: Milan Nedeljkov

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat