• Kuća od 228 kvadrata, sa blizu 30 ari placa, uskoro će postati dom jedne porodice u Torku

  Ministar za brigu o selu u Vladi Republike Srbije Milan Krkobabić saopštio je da je za ovu godinu dodeljeno prvih sto seoskih kuća širom Srbije, kao i da će se nastaviti sa tim projektom u narednom periodu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Kuća od 228 kvadrata, sa blizu 30 ari placa, uskoro će postati dom jedne porodice u Torku
  Foto: Pixabay

   

  Krkobabić je, nakon što su juče odobreni prvi ovogodišnji zahtevi za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom, ukazao na to da je interesovanje ljudi za taj program veliko i da će biti dovoljno novca za sve.

   

  Ministar je preneo da je među porodicama koje odlaze u 73 sela, njih šest sa po troje i četvoro dece, i kao primer je izdvojio porodicu koja je dobila kuću i hektar okućnice u Topoli.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Ovog vikenda počinje letnje računanje vremena: Spavaćemo sat vremena kraće

   

  Rektor Beogradskog univerziteta i predsednik Komisije za dodelu kuća na selu Vladan Đokić naveo je da će najveća kuća od 228 kvadrata, sa približno 30 ari placa, uskoro postati dom jedne porodice u Torku kod Žitišta.

   

  – Današnji dobitnici odlaze u 41 jedinicu lokalne samouprave. Selo koje ovog puta prednjači po broju novih komšija je Tovariševo u Kanjiži, gde će se skućiti četiri porodice – rekao je Đokić.

   

  Iako je maksimalan iznos koji se odobrava 1,2 miliona dinara, i dalje mogu da se nađu dosta povoljnije kuće, pa je tako porodica u Staroj Moravici kod Bačke Topole pronašla za sebe dom od 91 kvadrat, sa okućnicom od približno pet ari, za samo 703.000 dinara.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Najbrži sa prijavom na ovogodišnji konkurs bili su žitelji Željuše kod Dimitrovgrada, gde će se, uz juče dodeljene još dve kuće, ukupan broj stanovnika popeti na 14.

   

  Posle jučeranje sednice Komisije za dodelu kuća na selu, broj oživelih seoska kuća bliži se cifri od 3.000.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Muškarcu iz Srbije transplantirana pluća u Mađarskoj

  Muškarcu iz Srbije uspešno su o trošku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje transplantirana pluća u bolnici u Budimpešti, gde se trenutno oporavlja od zahvata koji je trajao deset sati, […]