• Banja „Rusanda“ i Gamzigradska banja u aprilu imale ubedljivo najmanje turista

  Banja Rusanda iz Melenaca i Gamzigradska banja našle su se na samom dnu po broju dolazaka turista po izabranim turističkim mestima u aprilu u Srbiji, pokazuju zvanični podaci Republičkog zavoda za statistiku.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Banja „Rusanda“ i Gamzigradska banja u aprilu imale ubedljivo najmanje turista
  Foto: zrenjaninski.com

   

  Prema tim podacima, Banja „Rusanda“ iz Melenaca je prošlog meseca zabeležila svega 153 dolaska turista. Od toga je čak 140 domaćih i svega 13 stranih.

   

  Gamzigradska banja je ubedljivo najlošija po tom pitanju, jer je u aprilu zabeležila samo četiri dolaska i sva četiri su bili domaći turisti.

   

  Gde se Banja „Rusanda“ i Gamzigradska banja nalaze u odnosu na druge banje u Srbiji po broju dolazaka turista, najbolje pokazuje podatak da je Vrnjačka banja u aprilu imala 16.840 dolazaka turista, Sokobanja 8.585, a Banja Vrdnik 7.680.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Domaćinstvima u Srbiji prošle godine isporučeno manje vode, industrijskom sektoru više

   

  Ni po broju noćenja turista Banja „Rusanda“ iz Melenaca se nije proslavila. U aprilu je imala 1.222 noćenja turista. Manje od nje imale su samo Novopazarska banja (816) i ponovo Gamzigradska banja (6).

   

  S druge strane, Vrnjačka banja je prošlog meseca zabeležila 53.857 noćenja turista, Sokobanja 33.345, a Banja Vrdnik 16.062.

   

  Republički zavod za statistiku je pojasnio da se podaci o turističkom prometu, odnosno o broju dolazaka i noćenja turista, kao i o smeštajnim kapacitetima, objavljuju na osnovu statističke obrade podataka preuzetih iz administrativnog izvora, Centralnog informacionog sistema u ugostiteljstvu i turizmu (eTurista).

   

  Inače, predstavnici gradske vlasti u Zrenjaninu i menadžment „Rusande“ prethodnih godina su u više navrata govorili da će organizovati dodatne sadržaje koji bi bili u korist melenačke banje, a što bi doprinelo privlačenju turista iz svih krajeva zemlje, ali i inostranstva.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Radovi na uređenju mogu izgledati kao veliki izazov: Evo kako da postanu jednostavniji!

   

  Najavljivali su da će raditi na proširenju postojeće delatnosti, a sve u skladu sa razvojnim programima mesta i regiona, kao i da će se banja i dalje razvijati u dva osnovna pravca: kao specijalna bolnica za rehabilitaciju i kao destinacija zdravstvenog turizma, sportske medicine, rekreacije i prevencije u cilju očuvanja i unapređenja zdravlja.

   

  O tome dokle se stiglo u razvoju „Rusande“ kao destinacije zdravstvenog turizma, najbolje pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 2

  1. Svakako treba pomoci Gam.banji obzirom da se nalazi u jako siromasnom kraju. Mislim da je jedna od vrlo dobrih banja iz iskustva. Hvala

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin