• Zrenjaninke potvrdile kvalitet i odbranile titulu prvakinja Srbije u inkluzivnoj odbojci

    U organizaciji Specijalne olimpijade Srbije i sportskog kluba Hendi sport, proteklog vikenda je u Zrenjaninu održano Državno prvenstvo Specijalne olimpijade Srbije u inkluzivnoj (UNIFIED) odbojci za devojke.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Zrenjaninke potvrdile kvalitet i odbranile titulu prvakinja Srbije u inkluzivnoj odbojci
    Foto: Hendi sport

     

    U sportskoj hali „Zvonimir Zvonko Vujin“ okupilo se sedam klubova sa teritorije Srbije, koji se takmiče u sistemu Specijalne olimpijade Srbije. Odbojkašice Hendi sporta su, nakon divizioniranja, uvrštene u prvu, najjaču diviziju, sa ekipama Singidunuma iz Beograda i Morave iz Čačka.

     

    U prvoj utakmici, Zrenjaninke su igrale protiv ekipe Singidunuma, gde je meč do poslednjeg trenutka bio neizvestan. Pobednik je odlučen u trećem setu, u kom su odbojkašice Hendi sporta, u produžetku, bile uspešnije i rezultatom 2:1 u setovima pobedile ekipu iz Beograda.

     

    U drugom meču, odbojkašice Hendi sporta snage su odmerile sa tradicionalno neugodnom ekipom iz Čačka. Meč je završen rezultatom 2:0 u setovima, a Zrenjaninke su potvrdile kvalitet i odbranile titulu prvakinja Srbije u UNIFIED odbojci.

     

    odbojkašice hendi sporta
    Foto: Hendi sport

     

     

    Odbojkašice Hendi sporta nastupile su u sledećem sastavu: Ivana Marić, Silvija Rakazov, Katarina Zlatković i nova devojka u ekipi Tanja Ćoćkalo. Partnerke na ovom susretu bile su Milica Delić, Jana Jelačić, Mina Nikin i nova partnerka Sofija Gaćina.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Petoro učenika OŠ „Petar Petrović Njegoš“ plasiralo se na međuokružno takmičenje u atletici

     

    – Nastupili smo u trenutno najjačem sastavu. Uz standardne članice prvog tima, imali smo po prvi put u našim redovima i takmičarku Tanju Ćoćkalo kao i novu partnerku Sofiju Gaćinu. Godinama unazad vodimo bitke na sportskom terenu sa ekipama iz Beograda i Čačka, što se i ovog puta ponovilo. U prvom meču protiv Singidunuma rezultat je sve vreme bio neizvestan i, kod rezultata 1:1 u setovima, igrao se i treći odlučujući set, koji smo dobili na razliku 16:14. Ekipa iz Čačka je bila za nijansu lakši protivnik, o čemu svedoči rezultat 2:0 – kaže za portal zrenjaninski.com trener odbojkašica na ovom takmičenju Borislav Nuhanović.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    On se zahvalio svojim sportistkinjama koje su u ključnim momentima pokazale ozbiljnost i srčanost i, što je veoma teško, potvrdile svoj kvalitet, te se okitile zlatnom medaljom i titulom prvakinja države u inkluzivnoj odbojci. 

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport