• Zrenjaninac Andrija Mihajlović proglašen za najboljeg mladog rvača u Srbiji

    Rvač Proletera iz Zrenjanina i član reprezentacije Srbije Andrija Mihajlović proglašen je za najboljeg mladog rvača (do 20 godina) u Srbiji u prošloj godini. Njemu je laskavo priznanje Rvačkog saveza Srbije uručeno na poslednjem plej-ofu za ekipnog prvaka države, koje je održano u zrenjaninskoj Kristalnoj dvorani.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Zrenjaninac Andrija Mihajlović proglašen za najboljeg mladog rvača u Srbiji
    Foto: zrenjaninski.com

     

    Andrija je 2023. osvojio državno prvenstvo u svim uzrastima – za seniore, mlađe seniore i juniore. Takođe, prvotimac Proletera je prošle sezone pobedio sve protivnike u Super ligi Srbije, i to tehničkim tušem. Na Evropskom juniorskom prvenstvu zauzeo je peto mesto.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Plivački klub Proleter proglasio najbolje takmičare u 2023. godini

     

    – Iskreno, očekivao sam ovo priznanje, imajući u vidu rezultate koje sam postigao u prošloj godini. Pretpostavljali smo da će ono pripasti nekome od nas iz Proletera, Branku Đukiću ili meni. Verovatno je presudilo to što sam osvojio i seniorsko državno prvenstvo – izjavio je za portal zrenjaninski.com Andrija Mihajlović, sa kojim smo razgovarali u prijatnom ambijentu kafea Izlog, koji se nalazi u Hotelu Vojvodina.

     

    andrija mihajlović
    Foto: Privatna arhiva

     

    Od prvog osnovne u rvačkoj sali

     

    Andrija je rođen 13. novembra 2004. godine u Zrenjaninu. Rvanjem je počeo da se bavi u prvom razredu osnovne škole i od starta je u Proleteru. Ovaj sport bio je njegov prvi izbor.

     

    – Komšija Dragan Vulešević u to vreme je bio predsednik kluba. Pozvao je mog tatu da me dovede u salu za vežbanje. Došao sam, svidelo mi se i ostao sam i dan-danas – kaže mladi borac.

     

    Andrija se takmiči u kategoriji do 87 kilograma i u Srbiji nastupa u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji, dok se u inostranstvu za sada bori samo kao junior. Doduše, prošle godine je imao svoj prvi seniorski nastup na međunarodnoj sceni, i to na Memorijalnom turniru „Ljubomir Ivanović Gedža“.

     

    – Još uvek ne nastupam za seniorsku reprezentaciju, ali već izvesno vreme idem na pripreme sa našom selekcijom. Ove godine fokusiran sam na svetsko i evropsko juniorsko prvenstvo, na kojima se od mene očekuje da postignem rezultat. Naravno, tu je i šampionat države, na kom treba da odbranim titulu – poručuje Andrija.

     

    Za kraj dodaje da Rvački klub Proleter ima ubedljivo najbolje uslove za treniranje u državi.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Imamo sve što nam je potrebno, odlične uslove i sjajne trenere. Svi se trudimo i naporno radimo kako bismo napredovali – zaključuje najbolji mladi rvač Andrija Mihajlović.

     

    Ostvarili neverovatne rezultate: Omladinski džudo klub Proleter imao godinu za pamćenje

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport