• Živkovići u Podgrmeču: Tri rođena brata igraju za isti fudbalski klub

  Redak je slučaj, ako ne i jedinstven na ovim prostorima, da u jednoj fudbalskoj ekipi igraju tri rođena brata. A Fudbalski klub Podrgrmeč iz Žitišta upravo time može da se pohvali.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Živkovići u Podgrmeču: Tri rođena brata igraju za isti fudbalski klub
  Foto: Privatna arhiva

   

  Braća Živković, Đorđe, Radovan i Nikola, brane boje kluba koji se na vojvođanskoj fudbalskoj mapi pojavio u jesen 2021. godine i koji se takmiči u Međuopštinskoj ligi Kikinda – Žitište.

   

  Đorđe je najstariji i rođen je 18. jula 2001. a po zanimanju je električar energetike. Radovan je godinu dana mlađi, rođen je 7. septembra 2002. i po zanimanju je elektrotehničar. Najmlađi Nikola je rođen 5. avgusta 2005. i trenutno završava srednju školu.

   

  Đorđe i Nikola igraju na poziciji štopera, dok Radovan u timu ima ulogu levog beka.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Igrač Begeja Mirko Rapaić jedan od boljih bonusa ove sezone

   

  – Đorđe i ja smo zajedno krenuli da treniramo fudbal, on je tada imao šest, a ja pet godina. Nikola je krenuo nešto kasnije, pošto je tri godine mlađi – priča za portal zrenjaninski.com Radovan Živković.

   

  Objasnio je i otkud to da tri rođena brata iz Žitišta igraju u istom klubu.

   

  – Izabrali smo Podgrmeč iz razloga što smo sa svim tim momcima igrali i ranije u mlađim kategorijama, i to su nam sve drugari. Drago nam je što igramo u istom klubu, jer je u timu stvarno dobra atmosfera i svi se dobro slažemo. Ima malo i toga što nam je tata poreklom iz tih krajeva – ističe Radovan i dodaje da trenutno nije razmišljao o promeni sredine.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Fudbalski klub Podrgmeč, koji je ovu sezonu završio na sedmom mestu na tabeli, nastao je iz istoimenog zavičajnog udruženja čiji je predsednik Duško Kočalka, a koje je osnovano 2007. godine sa ciljem negovanja tradicije i kulture krajiških Srba. Oformila ga je grupa entuzijasta poreklom iz tih krajeva i ono okuplja ljude koji su krajem četrdesetih godina prošlog veka kolonizovani u ravni i pitomi Banat iz Bosne i Hercegovine, krševitog i brdovitog Grmeča, mahom iz opština Sanski Most i Bosanska Krupa.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Sport