• Ženska ekipa Džudo kluba Proleter iz Zrenjanina šampion Super lige Srbije!

    U uzbudljivom finalu, održanom u Sportskom centru „Šumice“ u Beogradu, ženska ekipa Džudo kluba Proleter iz Zrenjanina okitila se titulom šampiona Super lige Srbije za 2023. godinu.   Proleter je u finalu savladao ekipu Crvene zvezde rezultatom 3:2. Time je potvrdio svoj status vodeće sile u srpskom ženskom džudou.   PROČITAJTE JOŠ: Igrali su srcem: […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Ženska ekipa Džudo kluba Proleter iz Zrenjanina šampion Super lige Srbije!

    U uzbudljivom finalu, održanom u Sportskom centru „Šumice“ u Beogradu, ženska ekipa Džudo kluba Proleter iz Zrenjanina okitila se titulom šampiona Super lige Srbije za 2023. godinu.

     

    Proleter je u finalu savladao ekipu Crvene zvezde rezultatom 3:2. Time je potvrdio svoj status vodeće sile u srpskom ženskom džudou.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Igrali su srcem: Velika pobeda pionira OK Proleter u Novom Sadu

     

    Ekipa Proletera, sastavljena od talentovanih takmičarki, bila je fokusirana i spremna. Kapitenka tima Milica Nikolić (52kg), sa svojim iskustvom i posvećenošću, igrala je važnu ulogu u koordinaciji ekipe. Sara Jocić (57kg), Anja Obradović (63kg), Jovana Bunčić (70kg), Milica Radaković (70kg), Milica Cvijić (+70kg) i Ivana Jandrić (+70kg) takođe su bile ključne u postizanju ovog važnog uspeha.

     

    Put do finala nije bio lak. Proleter je u ranijim fazama takmičenja redom savladavao jaku konkurenciju, uključujući ekipe Voždovca (4:1), Tamiša (4:1) i renomiranog Džudo kluba Partizan iz Beograda (3:2). Svaka od ovih pobeda bila je ključna za gradnju samopouzdanja i timske sinergije koja je kulminirala u finalnom meču.

     

    ženska ekipa džudo kluba proleter
    Foto: Milan Krstin

     

    Tomislav Kohajm: Ostavile srce na tatamiju

     

    – Znali smo da će meč sa Zvezdom biti težak i neizvestan. Crveno-bele su bile aktuelne šampionke lige i takmičenje se održavalo na njihovom terenu. U prilog tome govori i činjenica da je čak tri od pet mečeva rešeno u zlatnom bodu (golden score). Međutim, devojke iz našeg kluba ostavile su srce na tatamiju i pokazale kako se bori za svoj klub. Iz sveg srca im čestitam i zahvaljujem na ispisivanju istorije. Vremena za odmor i slavlje nema jer nas već za dve nedelje očekuje učešće u najjačoj ligi sveta – Ligi šampiona – izjavio je trener Proletera Tomislav Kohajm.

     

    Ova pobeda ne samo da potvrđuje dominaciju Proletera u nacionalnom ženskom džudou, već i postavlja nove standarde u srpskom sportskom duhu. Inspiracija koju ova pobeda nosi, posebno za mlade sportistkinje, ne može se premeriti. Grad Zrenjanin može biti ponosan na svoje šampionke, koje su svojom upornošću, talentom i timskim duhom dokazale da se vrhunski rezultati mogu postići uz pravi pristup i posvećenost.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Ovaj istorijski uspeh Džudo kluba Proleter ne samo da slavi šampionski duh već i naglašava važnost ženskog sporta u Srbiji. On otvara vrata za buduće generacije sportistkinja koje će slediti njihove korake i podstiče mlade devojke širom zemlje da se upuste u svet džudoa i ostvare svoje snove. Zrenjanin i Džudo klub Proleter sada s pravom mogu slaviti ovaj istorijski uspeh, dok se srpski džudo raduje svetloj budućnosti koju ova pobeda nagoveštava.

     

    Devet medalja za karatiste Zrenjanina sa Kupa Srbije za pionire i nade

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport