• Veoma uspešna godina za takmičare Atletskog kluba Proleter

  Za takmičare i trenere Atletskog kluba Proleter iz Zrenjanina ova godina, bez obzira na sve okolnosti, bila je veoma uspešna.   – Prema bilansu uspešnosti, Proleter je na šestom mestu od svih atletskih klubova u zemlji, a ako se gledaju rezultati u seniorskoj kategoriji, zauzeli smo peto mesto, što je za ovu tešku godinu veliki […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Veoma uspešna godina za takmičare Atletskog kluba Proleter

  Za takmičare i trenere Atletskog kluba Proleter iz Zrenjanina ova godina, bez obzira na sve okolnosti, bila je veoma uspešna.

   

  – Prema bilansu uspešnosti, Proleter je na šestom mestu od svih atletskih klubova u zemlji, a ako se gledaju rezultati u seniorskoj kategoriji, zauzeli smo peto mesto, što je za ovu tešku godinu veliki uspeh – kaže za portal zrenjaninski.com trener Atletskog kluba Proletera Mladen Grujić.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Mužljanci dobili novo igralište za mali fudbal s veštačkom travom

   

  Za ovu visoku poziciju najzaslužniji su takmičari koji su osvajali medalje na državnim takmičenjima u zimskoj sezoni, u dvorani, kao i u letnjem delu takmičenja.

   

  – U seniorskoj konkurenciji osvojili smo sedam medalja, tri u dvorani, četiri u letnjem delu sezone. Nosioci medalja su Angela Terek u višeboju i Gordana Stankov na 400 metara sa preponama. Takođe, medalje su osvojile i ženska štafeta 4×100 i 4×400 metara. Štafeta je bila u sastavu Angela Terek, Gordana Stankov, Jovana Stojanov i Anastasija Kašaš – ističe Grujić.

   

  takmičari atletskog kluba proleter

   

  Lične rekorde postigli Igor Garaj i Velibor Nikolić

   

  Odlična je ove godine bila i Jovana Gladić, koja je bila član reprezentacije na Balkanijadi u Istanbulu, na 1500 i 3000 metara. Tu su i osvajači medalja Vojislav Gagić na 3000 metara stipl čez i Jovan Milošev, koji je istrčao lični rekord na 400 metara sa preponama. Medalju je osvojio je Ivan Garaj na državnom prvenstvu u bacanju kladiva. On je odlično bacao i kuglu i disk.

   

  Lične rekorde i odlične rezultate u trčanju ove godine su postigli i Igor Garaj na 400 metara i Velibor Nikolić na 800 metara.

   

  – Na svim takmičenjima smo imali ekipe, od kategorije mlađih pionira do seniora. Posebno sam ponosan na to što imamo formirane i mušku i žensku seniorsku ekipu. To je u današnje vreme veliko postignuće – ističe Grujić.

   

  On se nada da će naredna godina biti bolja, lepša i još uspešnija.

   

  takmičari atletskog kluba proleter

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Sport