• Veliko internacionalno takmičenje u mačevanju premašilo sva očekivanja (Foto)

  Veliko internacionalno takmičenje u mačevanju „Fence.rs cup“, koje je održano prošlog vikenda u Zrenjaninu, u organizaciji ovdašnjeg Mačevalačkog kluba Omladinac, premašilo je sva očekivanja. Organizatori navode da je ovo postao najveći i najkvalitetniji turnir u mačevanju na teritorije cele Srbije.   Iako je prvobitno očekivano nešto više od 200 takmičara, zabeleženo je više od 400 […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Veliko internacionalno takmičenje u mačevanju premašilo sva očekivanja (Foto)

  Veliko internacionalno takmičenje u mačevanju „Fence.rs cup“, koje je održano prošlog vikenda u Zrenjaninu, u organizaciji ovdašnjeg Mačevalačkog kluba Omladinac, premašilo je sva očekivanja. Organizatori navode da je ovo postao najveći i najkvalitetniji turnir u mačevanju na teritorije cele Srbije.

   

  Iako je prvobitno očekivano nešto više od 200 takmičara, zabeleženo je više od 400 nastupa u kategoriji dece do 10, 12, 14 i 17 godina. Nastupili su takmičari iz jedanaest zemalja.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Jedno zlato i četiri srebra: Pet medalja za karatiste Zadrugara na Kupu Vojvodine

   

  Mačevalački klub Omladinac predstavljalo je 38 mladih nada. Oni su ostvarili odlične rezultate i osvojili ukupno deset medalja.

   

   

  Tri zlatne medalje

   

  Zlatne medalje uzeli su Mia Pražić u kategoriji do 10 godina u disciplini floret, Magdalena Ćika u kategoriji do 14 u disciplini mač, i Kosta Kantar u kategoriji do 17 godina u disciplini mač.

   

  Vicešampionske titule i srebrne medalje osvojili su Petra Budišin u kategoriji do 10 godina u disciplini floret, Marina Mukušan u kategoriji do 10 godina u disciplini mač, Marjan Feher u kategoriji 10 godina u disciplini mač, i Isidora Bikić u kategoriji do 17 godina u disciplini mač.

   

  Bronzane medalje osvojili su Mateja Milutinović u kategoriji do 10 godina u disciplini mač, Petra Budišin u kategoriji do 10 godina u disciplini mač, i ️Mila Zorić u kategoriji do 17 godina u disciplini floret.

   

  Pored ovih medalja, MK Omladinac je osvojio i dve titule kao najuspešniji klub na takmičenju u maču i floretu.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  „Pred nama je vikend odmora. Već narednog, naši takmičari će učestvovati na domaćem turniru u Beogradu „Trofej Silnog“. Tog vikenda, takođe, naša takmičarka Magdalena Ćika putuje u Sofiju, na pretposlednji turnir ove sezone za Evropsku mačevalačku rang listu (U14). Ona se trenutno nalazi na prvom mestu rang liste. Njen cilj je da sačuva titulu najbolje do kraja sezone“, navode u MK Omladinac.

   

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Sport