• Uzdanica srpskog rvanja Aleksa Ilić: Zrenjanin je moj drugi grad

    Finale Super lige Srbije u rvanju, održano prošlog vikenda u Kristalnoj dvorani, u kojem je zrenjaninski Proleter po 19. put uzeo titulu ekipnog prvaka države, sa tribina je pratio i mladi beogradski rvač Aleksa Ilić. Iako se tog dana nije takmičio, Aleksa je želeo da uživo isprati ovaj veliki sportski događaj i podrži učesnike koji […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Uzdanica srpskog rvanja Aleksa Ilić: Zrenjanin je moj drugi grad

    Finale Super lige Srbije u rvanju, održano prošlog vikenda u Kristalnoj dvorani, u kojem je zrenjaninski Proleter po 19. put uzeo titulu ekipnog prvaka države, sa tribina je pratio i mladi beogradski rvač Aleksa Ilić. Iako se tog dana nije takmičio, Aleksa je želeo da uživo isprati ovaj veliki sportski događaj i podrži učesnike koji su se našli na strunjači.

     

    Sa 22 godine, koliko je napunio pre tri meseca, ovaj mladić jedna je od uzdanica srpskog rvanja i naše državne selekcije. Rođen je 14. septembra 2001. u Beogradu, a rvanjem se bavi od svoje osme godine.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Treći bokserski Memorijal „Zvonimir Zvonko Vujin“ u okviru inicijative „Otvoreni Balkan“

     

    – Moj otac je rvački trener i tako sam i dospeo u salu. Tata je bio trener mlađih kategorija u Radničkom iz Beograda, pa je to bio i moj prvi klub, u kom sam proveo skoro 14 godina. Može se slobodno reći da sam odrastao na strunjači, na njoj sam se igrao. Koliko sam vremena proveo u rvačkoj sali, bilo je prosto nemoguće da se ne vežeš za taj sport, za ljude, okruženje… Bilo je prirodno i normalno da ostanem u njoj. Kada sam pohađao drugi razred osnovne škole krenuo sam triput nedeljno na treninge i tako je sve počelo. Od tada nisam prestao – priča za portal zrenjaninski.com Aleksa Ilić.

     

    U januaru ove godine otac i on su otvorili Rvački klub Posavina iz Obrenovca. Sada nastupa za njega.

     

    – U slobodno vreme volim da se nađem i u ulozi trenera i da priskočim u pomoć kadetima. Da im pokažem neke finese i sitnice. Težak je trenerski posao, ali je lepo raditi sa decom – ističe Aleksa.

     

    aleksa ilić
    Foto: Damjan Samardžić

     

    Na korak od velikog rezultata

     

    Mladi srpski rvač je ove i prošle godine bio na korak od velikog rezultata. Izgubio je na prvenstvima Evrope i sveta u borbama za treće mesto u kategoriji takmičara do 23 godine. Nada se, međutim, da će već krajem februara iduće godine postići uspeh na seniorskom evropskom prvenstvu.

     

    – To će biti moje prvo veliko seniorsko takmičenje. Želim da osvojim medalju i već sam počeo da se spremam. Krenuo sam sa bazičnim pripremama. Veoma ozbiljno sam shvatio priliku da postignem dobar rezultat i osvojim priznanje. Uveren sam da ću iz godine u godinu napredovati, jer želim da dostignem vrhunski nivo i budem olimpijski šampion, kao i da uđem u istoriju srpskog rvanja – pun je samopouzdanja Aleksa.

     

    Ilić je član reprezentacije Srbije i od 2020. svugde ide sa seniorskom selekcijom. Upravo danas naši reprezentativci putuju u Španiju, gde će imati tronedeljne bazične pripreme.

     

    – Posle toga nas očekuju nastupi na turnirima Zagreb Open, pa u Poreču… Videćemo gde ćemo dalje, do prvenstva Evrope u februaru – navodi Ilić.

     

    Pošto je reprezentativac Srbije, Aleksa je često u Zrenjaninu, gde naša selekcija ima odlične uslove za rad.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Zrenjanin je moj drugi grad, to slobodno mogu da kažem, s obzirom na to koliko vremena provodim ovde. Pošto Rvački klub Proleter ima najbolje uslove za treniranje, reprezentacija je često u Zrenjaninu, i tom prilikom boravimo u Hotelu Vojvodina. Iskreno, sviđa mi se grad. Miran je, sve u njemu je dostupno i pristupačno, a ljudi su ljubazni. Zaista volim da dođem u Zrenjanin – poručuje Aleksa Ilić.

     

    https://www.zrenjaninski.com/sport/plivac-proletera-pavle-stojanov-debitovao-za-reprezentaciju-srbije/

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport