• Učini nas ponosnim: I odbojkaš Aleksandar Šoša karijeru nastavlja u Americi

    Jedan od najboljih srpskih odbojkaša svih vremena i član odbojkaške „Kuće slavnih“ Vanja Grbić kontaktirao je redakciju informativnog portala zrenjaninski.com putem društvene mreže Instagram, kako bi nam skrenuo pažnju na još jednog sjajnog mladog sportistu koji će sportsku karijeru i školovanje nastaviti u Americi. U pitanju je odbojkaš Aleksandar Šoša iz Zrenjanina, momak koji je […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Učini nas ponosnim: I odbojkaš Aleksandar Šoša karijeru nastavlja u Americi

    Jedan od najboljih srpskih odbojkaša svih vremena i član odbojkaške „Kuće slavnih“ Vanja Grbić kontaktirao je redakciju informativnog portala zrenjaninski.com putem društvene mreže Instagram, kako bi nam skrenuo pažnju na još jednog sjajnog mladog sportistu koji će sportsku karijeru i školovanje nastaviti u Americi. U pitanju je odbojkaš Aleksandar Šoša iz Zrenjanina, momak koji je 30. jula proslavio svoj dvadeseti rođendan.

     

    Bivši učenik Osnovne škole „2. oktobar“ i Elektrotehničke i građevinske škole „Nikola Tesla“ u subotu putuje u Ameriku. Tamo će, na Univerzitetu u Ilinoisu, studirati biznis menadžment i marketing. Aleksandar je, inače, član Odbojkaškog kluba Proleter, u kome je i napravio prve odbojkaške korake, kao i reprezentacije Srbije za igrače do 22 godine. Visok je 201 centimetar i igra na poziciji korektora.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Bogdan Mirčetić potpisao profesionalni ugovor sa Partizanom na tri godine

     

    – Svoju odbojkašku karijeru započeo sam u septembru 2018. u Proleteru. Za relativno kratko vreme mnogo sam napredovao, i kao sportista i kao čovek, a sve to kroz iskustvo u odbojci. I dan danas nisam svestan koliko toga se u pozitivnom smislu promenilo u mom životu, i to zahvaljujući Vanji Grbiću, koji me je uveo u odbojku, kao i trenerima Proletera Predragu Tanackoviću i Darku Jančiću. Mogu slobodno da kažem da su to tri čoveka koja su najzaslužnija za moj dosadašnji uspeh – priča za portal zrenjaninski.com Aleksandar Šoša, sa kojim smo razgovarali u prijatnom ambijentu kafea „Izlog“, smeštenog u samom srcu Zrenjanina – u Hotelu „Vojvodina“.

     

    aleksandar šoša
    Foto: zrenjaninski.com

     

    Posle nepunih godinu dana u odbojci dobio poziv reprezentacije

     

    O kakvom izuzetnom talentu se radi svedoči i podatak da je Aleksandar već nakon nepunih godinu dana u odbojci dobio poziv da se pridruži pionirskoj reprezentaciji Srbije. Od tada se našao i na širem spisku kadetske i juniorske reprezentacije. Ove godine je nastupio kao mlađi senior, u selekciji igrača do 22 godine, na kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koje su održane u Austriji.

     

    – Nažalost, nismo postigli rezultat kakav smo očekivali i svi smo bili razočarani. Ipak, ponosan sam na to što sam imao priliku da predstavljam svoju državu. Na sve ovo gledam kao na još jedno veliko životno iskustvo. Ovo leto mi je, inače, bilo baš aktivno, tako da nisam ni imao vremena za odmor. Bio sam na odbojkaškom kampu Vanje Grbića, a u međuvremenu sam dobio poziv reprezentacije. Posle toga su usledile dvonedeljne pripreme, pa odlazak na takmičenje u Austriju – ističe naš mladi sagovornik.

     

    aleksandar šoša
    Foto: zrenjaninski.com

     

    Novo poglavlje u životu

     

    On u subotu putuje u Ameriku i kaže da je uzbuđen zbog toga, te da jedva čeka da otvori novo poglavlje u svom životu i stekne novo iskustvo.

     

    – Agenti iz Amerike su me primetili još 2021. na juniorskom državnom prvenstvu. Tada sam dobio nagradu za najboljeg smečera i poziv za juniorsku reprezentaciju. Ovo će biti prilika i da usavršim engleski jezik, a pošto nikada do sada nisam bio u Americi, imaću mogućnost i da upoznam novu kulturu i nove ljude. Želim da se fokusiram ne samo na sportsku karijeru, već i na učenje – napominje Aleksandar.

     

    Dodaje da će mu po odlasku iz Zrenjanina i Srbije najviše nedostajati porodica i društvo.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Ovo će svakako biti velika promena u mom životu, ali verujem da ću se brzo uklopiti u novu sredinu i napredovati. Smatram da, ako imaš potencijala a ništa ne radiš sa njim, džaba ti onda sve. Ako se ne trudiš, nećeš se usavršiti ni kao čovek ni kao sportista. Tokom svih dosadašnjih pet godina u odbojci samo sam radio na sebi, svaki trenutak mi je bio ispunjen nekom aktivnošću, i planiram da tako bude i u Americi – poručio je mladi zrenjaninski odbojkaš Aleksandar Šoša.

     

    aleksandar šoša
    Foto: zrenjaninski.com

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport