• U Klubu ZONA najavljena debata o amaterskom, dečjem i školskom sportu: Ima li budućnosti?

    Srbija je u svesti većeg broja njenih stanovnika prepoznata kao zemlja sporta, a često se i za Zrenjanin govori da je grad sportova. Međutim, najveći uspesi često su još uvek inercija nekadašnje „jugoslovenske škole“ bazirane na široko organizovanom amaterskom sportu, sportu za decu i školskom sportu, iz kojih su se filtrirali vrhunski profesionalci.   PROČITAJTE […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    U Klubu ZONA najavljena debata o amaterskom, dečjem i školskom sportu: Ima li budućnosti?

    Srbija je u svesti većeg broja njenih stanovnika prepoznata kao zemlja sporta, a često se i za Zrenjanin govori da je grad sportova. Međutim, najveći uspesi često su još uvek inercija nekadašnje „jugoslovenske škole“ bazirane na široko organizovanom amaterskom sportu, sportu za decu i školskom sportu, iz kojih su se filtrirali vrhunski profesionalci.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Ostvari svoje snove: Jedan od najtalentovanijih košarkaša Marko Šarenac danas putuje u Ameriku

     

    Već neko vreme su dečji, školski i amaterski sport u Srbiji marginalizovani. Stoga je opravdana bojazan da će vremenom i rezultati u profesionalnoj sferi biti sve manji. Može li se sport vratiti na „stari kolosek“ ili je neophodno naći neki novi model organizovanja?

     

    Ko će i kako prepoznati nekog novog Bodirogu na igralištu pored zgrade ili bar u školskoj sali za fizičko vaspitanje i uputiti ga na pravu adresu, da ostvari svoje potencijale?

     

    Da li ćemo imati sve više slučajeva otkazivanja nastupa za reprezentaciju, zato što je novim naraštajima sport sve manje igra, a sve više biznis?

     

    Debata je zakazana za sredu 9. avgust, s početkom u 20 časova, u Klubu ZONA, u Sarajlijinoj 2A. Ulaz je slobodan.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Organizator ovog skupa je Građanski preokret. Uvodničari su zrenjaninski profesori fizičkog vaspitanja Aleksandar Šakić i Nenad Milovančev.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport