• Trčanje kao stil života: Jelena Lukić pretrčala hiljade kilometara

  Jelena Lukić trči od osnovne škole. Danas ima 45 godina i iza sebe nebrojeno pretrčanih kilometara. Od pre pet godina počela je da trči polumaratone. Čini to jer joj prija i jer je sigurna da je trčanje zdravlje, da jača imunitet i poboljšava opšte zdravstveno stanje. Trčanje sprečava i leči depresiju, omogućava česta putovanja i […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Trčanje kao stil života: Jelena Lukić pretrčala hiljade kilometara

  Jelena Lukić trči od osnovne škole. Danas ima 45 godina i iza sebe nebrojeno pretrčanih kilometara. Od pre pet godina počela je da trči polumaratone. Čini to jer joj prija i jer je sigurna da je trčanje zdravlje, da jača imunitet i poboljšava opšte zdravstveno stanje. Trčanje sprečava i leči depresiju, omogućava česta putovanja i sticanje novih prijatelja, a često ima i humanitarni karakter.

   

  – Moj posao je kancelarijski i svakog dana više sati provodim sedeći. Baš zbog toga veoma poštujem i promovišem kretanje i prirodu – počinje priču za portal zrenjaninski.com Jelena Lukić.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Incident na meču: Protivnik reketom gađao i povredio Iliju Majstorovića

   

  Ona trči tri puta nedeljno, bez obzira na godišnje doba i vremenske prilike.

   

  – Svaki deo godine ima svoje čari za trčanje. Preko nedelje trčim kraće ture, a vikendom duže, do 20 kilometara. Kad imam društvo, lakše je, ali i kad nemam, stavim slušalice u uši i trčim. Najčešće ture su mi prema Mihajlovu, Aradcu, Ečki… Kad trčim do Ečke, trčim kroz Mužlju, Lukino Selo… Leti mi nije teško da ustanem u 5 sati i da istrčim planiranu turu pre nego što odem na posao, a zimi trčim nakon posla, jer su dani kraći – kaže Jelena.

   

  jelena lukić
  Foto: Privatna arhiva

   

  Poziv Zrenjanincima da se što više kreću

   

  Najduža trka koju je istrčala je ultramaraton od 50 kilometara, na relaciji Apatin – Osijek. A najdraži joj je maraton koji je istrčala u Berlinu, kao jedan od 44.000 učesnika.

   

  Kaže, sa društvom vežba za maratone trčeći preko mostova, jer u mnogim gradovima postoje usponi, pa se i to mora uvežbati. Voli da trči i kroz šumu, to je posebno uživanje.

   

  – Zrenjanin, nažalost, nema dovoljno staza za trčanje, ali sve više ljudi se rekreativno bavi trčanjem. Stoga verujem da će se nešto promeniti na bolje i da ćemo imati više bezbednih staza na kojima se rekreativci mogu pripremati za polumaratone i maratone – ističe Jelena.

   

  Ona poziva Zrenjanince da se što više kreću.

   

  – Sada je idealno vreme da se započnu pripreme za neku od tri trke koje će se održati u okviru jubilarnog, petog Zrenjaninskog polumaratona, koji će se održati u oktobru – zaključuje Jelena Lukić.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Sport