• Štoper Uroš Kenđa se pridružio ekipi Jedinstva: „Do kraja prvenstva nas čeka puno borbe“

    Fudbalski klub Jedinstvo iz Banatskog Karađorđeva predstavio je nekoliko pojačanja u zimskom prelaznom roku. Jedno od njih je i Uroš Kenđa, koji će se još ove polusezone nalaziti u kategoriji bonus igrača.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Štoper Uroš Kenđa se pridružio ekipi Jedinstva: „Do kraja prvenstva nas čeka puno borbe“
    Foto: zrenjaninski.com

     

    Uroš Kenđa je rođen 24. jula 2004. godine u Zrenjaninu. U Jedinstvo je došao iz Radničkog 1911 iz Jaše Tomića. Pre toga je nastupao za Naftagas iz Elemira i Proleter 2006 iz Zrenjanina. Igra na poziciji štopera i zadnjeg veznog.

     

    – Fudbal sam počeo da treniram sa šest godina, kod trenera Aleksandra Markoskog. U seniorskom fudbalu sam debitovao sa 17 godina – kaže za portal zrenjaninski.com Uroš Kenđa, sa kojim smo razgovarali u prijatnom ambijentu kafea „Izlog“, koji se nalazi u Hotelu „Vojvodina“.

     

    PROČITAJTE JOŠ: U klubu ne štede reči hvale: Nikola Petković se pridružio prvom timu Šarlota

     

    Govoreći o tome kako je došlo do saradnje sa Jedinstvom, Uroš ističe da su sin potpredsednika kluba Dragana Radakovića i on dugogodišnji drugari i kućni prijatelji.

     

    – Često smo pričali o klubu i odlučio sam da se oprobam i na tom terenu. Jedinstvo je zvučno ime u Vojvođanskoj ligi „Istok“ i poželeo sam da budem deo te ekipe. Znam nekoliko saigrača odranije, a svi su me dočekali drugarski, kroz šalu, zabavu i, naravno, dobre treninge – naveo je Kenđa.

     

    uroš kenđa
    Foto: FK Jedinstvo

     

    Pripreme za nastavak trke počele su sredinom januara. Do sada su Karađorđevčani odigrali nekoliko pripremnih utakmica, sa Slobodom iz Novih Kozaraca, Vojvodinom 1928 iz Perleza, Borcem iz Šajkaša i Napretkom iz Česterega. Skor su dva remija, jedna pobeda i jedan poraz.

     

    – Dosadašnje pripreme su bile dobre i naporne, baš kakve i treba da budu. Nažalost, u poslednje vreme sam bio na malom odmoru zbog povrede, ali nadam se da ću uskoro biti u potpunosti na raspolaganju treneru i ekipi – kaže Kenđa.

     

    Jedinstvo zimuje na 14. mestu na tabeli, sa svega 13 bodova osvojenih u prethodnih 15 kola.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Pratio sam prvi deo sezone, koji nije bio baš najsjajniji. Međutim, polako se sve vraća na svoje mesto i nadam se da će u nastavku biti bolje. Liga je dosta jaka i siguran sam da će do kraja prvenstva biti puno borbe – zaključio je Uroš Kenđa.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin