• Stiže preko 250 balkanskih džudista

  Zrenjanin ovim događajem piše istoriju

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  ZRENJANIN – Zrenjanin će od 19. do 21. juna biti domaćin Balkanskog prvenstva u džudou za juniore, a u istoriji ovog borilačkog sporta to je prvo balkansko takmičenje u našem gradu, poručio je danas trener Omladinskog džudo kluba „Proleter MD“ Nikola Savatović.

  Nikola Savatović i Dušan Sarić
  Nikola Savatović i Dušan Sarić

  – Pored domaće, dolazak je najavilo ukupno osam reprezentacija, među kojima su Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija, Rumunija, Bugarska, Grčka, Turska i Albanija. Očekuje se učešće preko 250 vrhunskih sportista sa teritorije celog Balkana, što govori o tome da će grad na Begeju biti centar ovog borilačkog sporta – istakao je Savatović na konferenciji za novinare i podvukao da našu reprezetaciju čini 40 takmičara i trenera, među kojima će biti i Zrenjaninci Anita Sakal i Dušan Sarić, prvaci države u svojim kategorijama.

  Mečevi će se održavati u Kristalnoj dvorani, a organizatori ovog takmičenja su Grad Zrenjanin, Džudo klub „Proleter“ i Džudo savez Srbije.

  – Osnovni cilj nam je da dobrom strategijom, preciznim planiranjem, ali i odličnom organizacijom sportskih događaja i manifestacija privučemo što veći broj sportista u naš grad i samim tim zrenjaninski sport predstavimo u najboljem svetlu. Vrlo je važno da je Grad Zrenjanin prepoznao značaj ovakvog događaja. Imamo visoko pozicionirane sportiste kojima treba obezbediti adekvatne uslove, ali i takmičenja vrhunskog kvaliteta poput ovog – zaključio je Savatović i dodao da, imajući u vidu prethodna iskustva u organizaciji takmičenja, ne sumnja da će Balkanijada u džudou biti besprekorno organizovana, ali i to da će se naš grad predstaviti u najboljem mogućem svetlu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Sport