• Srećno na Evropskom prvenstvu: Plivač Nikola Aćin otputovao u Rumuniju

    Reprezentativac Srbije i plivač Proletera iz Zrenjanina Nikola Aćin otputovao je juče u Rumuniju gde se od 5. do 10. decembra održava Evropsko prvenstvo u plivanju. On će u rumunskom gradu Otopeni nastupiti u trkama na 50 i 100 kraul i 50 i 100 leđno.   – Očekujem da ću isplivati svoja najbolja vremena, ali […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Srećno na Evropskom prvenstvu: Plivač Nikola Aćin otputovao u Rumuniju

    Reprezentativac Srbije i plivač Proletera iz Zrenjanina Nikola Aćin otputovao je juče u Rumuniju gde se od 5. do 10. decembra održava Evropsko prvenstvo u plivanju. On će u rumunskom gradu Otopeni nastupiti u trkama na 50 i 100 kraul i 50 i 100 leđno.

     

    – Očekujem da ću isplivati svoja najbolja vremena, ali bih jako voleo i da izborim plasman u finale. Mislim da su mi najbolje šanse na 100 kraul, ali videćemo, moguće je da postignem zapažene rezultate i u ostalim trkama – izjavio je za portal zrenjaninski.com Nikola Aćin.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Kasja Blažin osvojila srebro na pionirskom prvenstvu Srbije u plivanju

     

    Jedan od najboljih mladih srpskih plivača se po završetku Evropskog prvenstva vraća u Ameriku, gde već nekoliko godina živi i studira.

     

    – Fakultet je na prvom mestu, ali odmah nakon toga i plivanje. Na Univerzitetu u Mičigenu sada je stvorena ozbiljna priča u vezi sa plivanjem. Došao je novi trener sa veoma ozbiljnim saradnicima, a tim je sastavljen od izuzetno dobrih plivača. Na meni je da ostanem fokusiran i da postignem što bolje rezultate pre Olimpijskih igara u Parizu naredne godine – kazao je Aćin.

     

    nikola aćin
    Foto: zrenjaninski.com

     

    Briljirao na Zimskom prvenstvu Srbije

     

    Nikola je briljirao na nedavno održanom Zimskom prvenstvu Srbije za juniore i u apsolutnoj konkurenciji u Novom Sadu. Osvojio je zlatne medalje u trkama na 50 kraul i 100 leđno u apsolutnoj konkurenciji, dok je u disciplini 50m leđno postavio novi nacionalni rekord.

     

    – Zadovoljan sam rezultatima. Prvenstveni cilj mi je bio da isplivam normu na 100 kraul, što sam i postigao. Što se tiče leđnog, to je bilo zaista neočekivano. Prijavio sam se čisto da bih video šta će se desiti jer tokom ovog semestra nisam previše trenirao tu tehniku. Odmah nakon uspeha u Novom Sadu počeo sam više da treniram leđno u nadi da će rezultati biti još bolji na Evropskom prvenstvu – kazao je Nikola.

     

    On dodaje da ga u narednom periodu očekuje Svetsko prvenstvo u Kataru, gde će nastupati kao član štafete sa zadatkom da izbori plasman na Olimpijske igre.

     

    – Između ta dva takmičenja mi je cilj da izborim i individualni plasman u Pariz – napominje Aćin.

     

     

    Uoči odlaska u Rumuniju, Nikola je vreme proveo u svom rodnom gradu.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Malo sam se odmorio u Zrenjaninu, video sa dobrim drugarima, a najviše vremena sam proveo sa porodicom. Iako sam već godinama u Americi, i dan-danas se probudi nostalgija kada sam ovde, pogotovo kada ujutru odem na Gradski bazen pa se prisetim jutarnjih treninga tokom ranijih godina. Ali, navikao sam se već da nisam stalno ovde – poručuje plivač Proletera Nikola Aćin.

     

    https://www.zrenjaninski.com/sport/uzdanica-srpskog-rvanja-aleksa-ilic-zrenjanin-je-moj-drugi-grad/

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport