• SJAJAN NASTUP DŽUDISTA NA DOMAĆOJ I MEĐUNARODNOJ SCENI

    Dušan Sarić proglašen za najboljeg takmičara turnira

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENjANIN – Poslednjih dana februara takmičari Omladinskog džudo kluba Proleter MD iz Zrenjanina imali su nastupe na brojnim prvenstvima i turnirima širom zemlje i inostranstva.

    dzudo_proleter

    U slovenačkom gradu Ravne na Koroškem održan je međunarodni džudo turnir za mlađe uzrasne kategorije na kojem je učestvovalo 350 takmičara iz Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Ukrajine, Poljske, Slovačke, Austrije i Srbije. Najbolje rezultate od zrenjaninskih džudista ostvarili su Nemanja Ristić i Nemanja Kojčić, koji su osvojili zlatne medalje u svojim kategorijama, dok su Relja i Momirov i Vuk Momirov osvojili srebro i bronzu.

    U istom danu održano je i zvanično prvenstvo Vojvodine za kadete na kojem je učestvovalo 295 takmičara iz svih vojvođanskih klubova. Takmičari Proleter MD su izborili dve bronze i to: Tea Terzin u kategoriji do 52kg i Mihajlo Vujović u kategoriji do 90kg. Vidak Vučinić se plasirao na 7. mesto.

    Ovog vikenda održano je i Prvenstvo Srbije za kadete i od zrenjaninskih takmičara Tea Terzin se plasirala na 7. mesto.

    Takođe, u nedelju su organizovana dva međunarodna turnira u Rumi i Srbobranu. U Rumi su Miona Bogaroški i Ognjen Vukobrat osvojili srebrne medalje, dok su u konkurenciji juniora Dušan Sarić i Daniel Šipoš osvojili zlatne medalje. Uz to, Sarić je proglašen za najboljeg takmičara turnira u konkurenciji juniora.

    U Srbobranu je Nemanja Rajković osvojio zlatnu medalju, a Sofija Fekete bronzu.

    Zrenjaninskim džudistima predstoje zvanična prvenstva Vojvodine i Srbije u konkurenciji juniora, kao i školsko prvenstvo Vojvodine i, kao šlag na torti, 34. tradicionalni međunarodni turnir „8. mart“ koji organizuje Omladinski džudo klub Proleter MD 12. marta u Kristalnoj dvorani.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport