• Simo Salapura dobitnik najznačajnijeg pokrajinskog sportskog priznanja

  Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura, inače bivši uspešni karatista, a sada trener, dobitnik je najznačajnijeg pokrajinskog priznanja u oblasti sporta – nagrade Sportskog saveza Vojvodine „Jovan Mikić Spartak“.   Simo Salapura je proglašen za najboljeg sportskog radnika. U obrazloženju se navodi da pruža veliki doprinos razvoju sporta ne samo u gradu, nego i široj okolini. […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Simo Salapura dobitnik najznačajnijeg pokrajinskog sportskog priznanja

  Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura, inače bivši uspešni karatista, a sada trener, dobitnik je najznačajnijeg pokrajinskog priznanja u oblasti sporta – nagrade Sportskog saveza Vojvodine „Jovan Mikić Spartak“.

   

  Simo Salapura je proglašen za najboljeg sportskog radnika. U obrazloženju se navodi da pruža veliki doprinos razvoju sporta ne samo u gradu, nego i široj okolini.

   

  Nagrade „Jovan Mikić Spartak“ dodeljene su danas po 52. put u Kulturnoj stanici „Eđšeg“ u Novom Sadu.

   

  Nagrada koja nosi ime slavnog sportiste dodeljuje se od 1967. godine. Ona se dodeljuje za postignute vrhunske rezultate i doprinos afirmaciji i razvoju sporta na teriotoriji AP Vojvodine. Dosad ju je, pored ovogodišnjih laureata, dobilo 882 sportista i sportskih radnika i organizacija.

   

  Pročitajte još: Proleter sa jedanaestoro plivača nastupio na takmičenju u Francuskoj

   

  Vrhunskim sportistima, trenerima, sportskim radnicima i sudijama priznanja su uručili pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez i predsednik Sportskog saveza Vojvodine Slobodan Boškan.

   

  U ime Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, pokrovitelja nagrade Spartak, čestitke je nagrađenima uputio pokrajinski sekretar Vladimir Batez.

   

  – Još jednom se pokazalo da naš sport i naši sportski radnici i u ovoj godini postižu izvanredne rezultate. Ovo je prilika kada ceo sistem vojvođanskog sporta može da im oda priznanje. Priznanja se dodeljuju za rezultate u vrhunskom sportu, potom postignuća predstavnika u sportu invalida, te doprinose koje pružaju sportski stručnjaci. Dakle, onim ljudima koji su ceo svoj životni vek obeležili radom i rezultatima u vojvođanskom sportu – istakao je Batez.

   

  simo salapura dobitnik spartakove nagrade

   

  Simo Salapura među ovogodišnjim dobitnicima Spartakove nagrade

   

  Spartakova nagrada za životno delo, koja se dodeljuje zaslužnim bivšim sportistima za ukupan doprinos u oblasti sporta, uručena je istaknutom bivšem strelcu Idi Kabok.

   

  Spartakova nagrada za sportistu 2019. uručena je reprezentativcu u kajaku Strahinji Stefanoviću, potom najboljem sportisti sa invaliditetom Dejanu Jokiću, strelcu iz Šida. U kategoriji trenera uručena su dva priznanja, koje su dobili Vladimir Jovičić, trener Džudo i sambo kluba Slavija iz Novog Sada, i Zlatko Kesler, trener stonoteniske reprezentacije Srbije za osobe sa invaliditetom i novasadkog SPIN-a. U kategoriji sportske sudije dobitnica ovog priznanja je karate sudija Anđelka Šavija, a ovo vrhunsko priznanje u kategoriji sportskog radnika je dobio Simo Salapura iz Zrenjanina.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Sport