• Seniorke se okupile u Zrenjaninu: Najbolje srpske rukometašice motivisane pred nove izazove

    Ženska seniorska rukometna reprezentacija okupila se u Zrenjaninu gde će u sredu, sa početkom u 18 časova, utakmicom protiv Bugarske, otvoriti kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje se 2024. godine igra u Mađarskoj, Austriji i Švajcarskoj.   Poznata, nova lica, povratnice i oporavljene igračice, u jako lepoj atmosferi, u zrenjaninskom Hotelu „Vojvodina“, razgovarale su o novim […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Seniorke se okupile u Zrenjaninu: Najbolje srpske rukometašice motivisane pred nove izazove

    Ženska seniorska rukometna reprezentacija okupila se u Zrenjaninu gde će u sredu, sa početkom u 18 časova, utakmicom protiv Bugarske, otvoriti kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje se 2024. godine igra u Mađarskoj, Austriji i Švajcarskoj.

     

    Poznata, nova lica, povratnice i oporavljene igračice, u jako lepoj atmosferi, u zrenjaninskom Hotelu „Vojvodina“, razgovarale su o novim izazovima koji su pred njima, uverene da su spremne za sve što sledi, od dvomeča u kvalifikacijama do Svetskog prvenstva koje je na programu krajem godine.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Plivačke nade Proletera donele 19 medalja sa takmičenja u Kikindi

     

    Jovana Milojević, jedna od starijih i iskusnijih po reprezentativnom stažu, ne beži od liderske uloge ovog sastava.

     

    – Veliki izvazov je pred nama. Potrudiću se da pomognem ovim devojkama koliko god mogu i mislim da ovaj tim ima potencijal. Treba nam vremena da se malo uigramo i da selektor sve skocka. Može se očekivati veliko zalaganje i pošten rezultat sa naše strane. Odgovara nam to što je Bugarska prvi protivnik jer su u odnosu na Tursku slabija ekipa, ali to ne menja ozbiljnost u pristupu i pripremi utakmica niti ih mi tako doživljavamo. Ove utakmice su test za nas da vidimo šta funkcioniše, a šta treba popravljati pre Svetskog prvenstva – kazala je Milojević.

     

    Iskusni pivot je ovo leto provela gledajući sestre, prvo Emu, potom Helenu Petrić tokom Evropskog prvenstva za juniorke, odnosno kadetkinje.

     

    – Ostvarenje sna bi bilo da jednog dana sve tri zajedno igramo u A timu, a do tada, pomno pratim njihove utakmice, savetujem i pomažem koliko mogu kao starija sestra – rekla je Jovana Milojević.

     

    ženska seniorska rukometna reprezentacija
    Foto: Rukometni savez Srbije

     

    Protivnici su velika nepoznanica

     

    Katarina Bojičić prvi put se oprobala u inostranoj ligi i govorila je o toj promeni.

     

    – U odnosu na rukomet u Srbiji, u Rumuniji se glavna razlika oseća u tome što je svaka utakmica kao neko finale kod nas, ali nisam osetila preveliku promenu jer imam sedam saigračica sa Balkana zbog kojih je tranzicija bila prijatna. S druge strane, u reprezentaciji je jako lep osećaj to što znaš da neko sada može i da računa na tebe i da ti možeš nekome da pomogneš, iako sam i dalje među mlađim igračicama – istakla je Bojičić.

     

    Protivnici su velika nepoznanica, ali i ekipa sa kojom se često igralo u prethodnom periodu.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Uzbuđena sam jer mislim da imamo kapacitet da pobedimo obe utakmice. Teško je igrati protiv timova koji su nepoznanica kao što je to slučaj sa Bugarskom, dok smo Tursku pobedile više puta i jako je dobro znamo, ali po prvi put igramo u ovom sastavu. To ovaj duel čini kao da je prvi – naglasila je Katarina Bojičić.

     

    Izvor: Rukometni savez Srbije

     

    ženska seniorska rukometna reprezentacija
    Foto: Rukometni savez Srbije

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport